Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump 'a luat foc' după ce a încasat-o în alegerile din Colorado: Acuzaţii uluitoare

donald trump

Favoritul alegerilor primare republicane în Statele Unite, Donald Trump, a denunţat luni un "sistem trucat" după înfrângerea zdrobitoare în Colorado, unde Ted Cruz a obţinut toţi delegaţii la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unui sistem electoral complex.

Senatorul de Texas a câştigat 34 de delegaţi în cadrul unui sistem complex de desemnare ce cuprinde o convenţie organizată sâmbătă fără consultarea alegătorilor, precum şi o serie de voturi în comitate, aminteşte AFP. "Sunt un nou venit în sistem şi am câştigat voturile a milioane de alegători, dar sistemul este trucat. Aceasta este o escrocherie", a acuzat Donald Trump la canalul Fox News. Sistemul din Colorado (vestul SUA) dă o mai mare greutate aparatului partidului republican în desemnarea delegaţilor şi diferă de alegerile primare sau caucus (reuniuni electorale) organizate în alte state, unde alegătorii îşi aleg candidatul şi unde delegaţii sunt distribuiţi proporţional. "Ştiţi că încă am câştigat milioane de voturi. Nu două, ci milioane de voturi în plus faţă de Cruz" în alegerile primare, a afirmat miliardarul.

El i-a acuzat de asemenea pe reprezentanţii lui Ted Cruz că se duc în Carolina de Sud, unde a câştigat Trump, încercând să obţină delegaţi "unul câte unul" pentru a-l alege pe Cruz la convenţia disputată din iulie. "Nu aşa se presupune că funcţionează democraţia", a estimat Trump. Donald Trump se plânge în mod regulat de presupuse manevre ale aparatului partidului republican pentru a-i bloca drumul la învestitură susţinându-l pe Cruz. Noul său responsabil de convenţii Paul Manafort l-a acuzat duminică pe Cruz că foloseşte "tactici ale Gestapoului", aminteşte France Presse. Colorado marchează a patra victorie a senatorului de Texas contra lui Donald Trump, care cu toate acestea conduce cursa pentru învestitura republicană, cu 746 de delegaţi contra 538 pentru Cruz, din cei 1.237 necesari pentru a fi învestit de partid, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.