Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a prezentat al doilea proiect de buget: Cere ÎNARMARE MASIVĂ și zid cu Mexicul

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat cel de-al doilea proiect al său de buget, care cuprinde creşterea cheltuielilor militare şi solicitări de fonduri pentru infrastructură, construirea unui zid la graniţa cu Mexicul şi programele de tratare a dependenţei de opiacee, transmite Reuters.

Planul de buget al lui Trump - privit de Congres ca o simplă recomandare - va atrage probabil critici din partea celor care se tem ca republicanii să nu încurajeze deficitul. De altfel, bugetele prezidenţiale sunt adesea ignorate de Congresul SUA, care controlează "baierile pungii" federale, notează Reuters.

Citește și: Este oficial! El este românul care intră în administrația Trump – Ce instituție va conduce

Propunerea pentru anul fiscal 2019 cuprinde 200 de miliarde de dolari pentru infrastructură şi alte 23 de miliarde pentru securitatea graniţelor şi controlul imigraţiei, scrie agerpres.ro.

Planul lui Trump include două elemente cheie: 18 miliarde de dolari pe o perioadă de doi ani pentru zidul de la graniţa cu Mexicul, o veche promisiune a preşedintelui, şi 200 de miliarde de dolari din fondurile federale pentru atragerea de investiţii totale de 1,5 mii de miliarde în următorii 10 ani în parteneriate public-privat.

Citește și: Grindeanu intră tare în operatori: Ce mutări pregătește ANCOM pentru 2018

Alte 716 miliarde de dolari sunt consacrate în proiectul dezvăluit luni de administraţie programelor militare şi întreţinerii arsenalului nuclear al SUA.

Într-un semnal că administraţia Trump susţine disciplina fiscală, planul recomandă şi reduceri ale cheltuielilor nemilitare menite să scadă deficitul federal cu 3000 de miliarde, în 10 ani.

Citește și: Situație fără precedent într-o importantă companie de stat: Cât vor crește salariile conducerii în urma trecerii contribuțiilor

Trump mai solicită alte 13 miliarde de dolari pentru următorii doi ani pentru combaterea "epidemiei" de opiacee din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.