Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a provocat FURIE în SUA, după ce i-a criticat dur pe Barack Obama și Bill Clinton: 'Încetaţi această minciună penibilă, sunteţi preşedintele'

donald trump

Preşedintele american Donald Trump a intrat sub tirul criticilor după ce a afirmat că Barack Obama şi alţi foşti conducători americani nu se întâlneau cu familiile soldaţilor căzuţi în lupte, aşa cum cere tradiţia, relatează AFP.

"Încetaţi această minciună penibilă, sunteţi preşedintele!", şi-a manifestat marţi indignarea într-o postare pe Twitter Eric Holder, fostul ministru al justiţiei din perioada preşedinţiei lui Barack Obama, menţionând că el personal l-a însoţit pe ex-preşedintele democrat la baza aeriană din Dover (Delaware, est), unde sunt repatriate corpurile soldaţilor căzuţi în luptele din străinătate. El a subliniat că l-a văzut pe Obama "consolând familii" ale soldaţilor căzuţi.

Citește și: Putin îi dă lovitura DECISIVĂ Phenianului: Rusia s-a conformat restricțiilor dictate de ONU împotriva nord-coreenilor

Fostul şef al Statului Major Interarme american, generalul în rezervă Martin Dempsey, a indicat la rândul său că ex-preşedinţii Barack Obama şi George W.Bush "se îngrijeau profund de (familii), au lucrat neobosit pentru cei care îşi servesc ţara, morţii şi familiile lor".

"Este o minciună scandaloasă şi lipsită de respect, chiar şi pentru normele Trump", a reacţionat pe Twitter şi Ben Rhodes, consilier adjunct pentru securitate naţională sub Barack Obama.

Aceste reacţii au intervenit după ce Donald Trump a declarat luni că majoritatea predecesorilor săi nu se întâlneau cu familiile soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în lupte.

Întrebat de ce nu a spus nimic până acum despre moartea a patru soldaţi din forţele speciale într-o ambuscadă în sud-vestul Nigerului la 4 octombrie, Donald Trump a răspuns:"Le-am scris personal (familiilor)". "La un moment dat, voi chema părinţii şi familiile pentru că asta fac în mod tradiţional", a spus el. "Dacă vă uitaţi la preşedintele Obama şi la alţi preşedinţi, cei mai mulţi dintre ei nu îi chemau" să se întâlnească, a adăugat Trump, conform Agerpres.

Citește și: FBI se implică în ancheta asasinării jurnalistei care a dezvăluit Dosarele de corupție Panama Papers

"Nu ştiu dacă a făcut-o", a remarcat Donald Trump, referindu-se la Barack Obama. "Mi s-a spus că nu a făcut-o des. Ca mulţi alţi preşedinţi. Ei scriau scrisori", a adăugat el.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a asigurat că intenţia preşedintelui SUA nu a fost de a-i "critica pe predecesorii săi, ci de a aminti faptele". "Când eroii americani fac sacrificiul suprem, preşedinţii le aduc un omagiu", a spus ea într-un comunicat. "Cei care spun că foştii preşedinţi (...) au chemat de fiecare dată familiile celor morţi, se înşeală", a conchis aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.