Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a REFUZAT-O pe Marine Le Pen: SCENE INCREDIBILE în Trump Tower

Candidata extremei-drepte franceze la preşedinţie, Marine Le Pen, a fost văzută joi la Trump Tower, reşedinţa din New York a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump. Apariţia a condus imediat la speculaţii despre o posibilă întâlnire între cei doi, dezminţită însă oficial de purtătorii de cuvânt ai ambilor politicieni.

Şi totuşi, ce a căutat preşedintele Frontului Naţional (FN) francez la New York cu numai câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale? - se întreabă publicaţia belgiană La Derniere Heure într-un articol în care încearcă să desluşească acest mister, titrează agerpres.ro.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

George "Guido" Lombardi, un om de afaceri italiano-american apropiat al lui Donald Trump şi totodată de mai mulţi ani un intermediar între reprezentanţii dreptei radicale din SUA şi Europa, a declarat publicaţiei Paris Match că a invitat-o pe Marine Le Pen în apartamentul său din Trump Tower.

"Ea m-a sunat cu trei sau patru zile în urmă şi mi-a spus că are nevoie de odihnă şi că intenţionează să vină la New York, (oraş) care îi place foarte mult", afirmă el.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

"Nişte francezi stabiliţi aici mi-au spus de mult timp că vor să se întâlnească cu ea şi să o susţină financiar. Aşadar am adunat 35 de persoane (...) Printre participanţi au fost bancheri, oameni care locuiesc în Trump Tower, alţii care lucrează la Naţiunile Unite. Invitaţii sunt din Asia, America de Nord, Europa, India şi Israel", explică Lombardi.

Prin urmare, el susţine că această vizită a lui Marine Le Pen nu a fost nicidecum o ocazie ratată de a-l întâlni pe Trump. "L-am informat pe Donald (Trump) şi stafful său de sosirea ei, dar nu i-am cerut nimic şi nici nu am invitat la mine membri din echipa lui. Ştiu doar că Donald nu vrea să se întâlnească cu politicieni străini (înaintea învestirii). Dar şi Marine (Le Pen) are mândria ei. Ea mi-a spus: "Dacă vrea să mă vadă, să mă sune". De altfel, nu va fi prezentă la ceremonia de învestire", a mai spus omul de afaceri.

Citește și: Energia fotovoltaică va devansa cărbunele și devine cea mai ieftină sursă de energie din lume

Mai mulţi jurnalişti susţin însă că Le Pen ar fi vrut să se întâlnească cu Trump, dar acesta din urmă a refuzat-o.

Politiciana franceză a fost văzută şi fotografiată la o cafea la Trump Ice Cream Parlor, la parterul Trump Tower, împreună cu trei bărbaţi - vicepreşedintele FN Louis Aliot, Lombardi şi un al treilea care nu a fost identificat cu certitudine, în fotografie doi dintre interlocutorii lui Marine Le Pen fiind văzuţi doar din spate.

Citește și: VIDEO Singurul pește din lume care se spală pe dinți / VIDEO

Potrivit publicaţiei Liberation, acesta din urmă ar fi Pierre Ceyrac, un fost deputat francez acum în vârstă de 70 de ani cunoscut în Franţa şi ca reprezentant al aşa-numitei "Biserici a Reunificării" sau "secta Moon", o sectă sud-coreeană virulent anticomunistă.. De altfel, tocmai această caracteristică a apropiat respectiva sectă de Frontul Naţional francez cu ajutorul intermedierii lui Ceyrac, pe vremuri un apropiat al lui Jean-Marie Le Pen şi care l-a ajutat pe acesta din urmă să obţină o întâlnire cu preşedintele american Ronald Reagan în anul 1987.

Intervievat vineri de Liberation, Ceyrac a spus iniţial că a întâlnit-o "din întâmplare" pe Marine Le Pen pe artera unde se află Trump Tower. Apoi, el a recunoscut însă că joacă un rol de intermediar politic al candidatei extremei-drepte la preşedinţia Franţei. "Am participat împreună la întrevederi stabilite de mult timp. De când a sosit (la New York) ea s-a întâlnit cu circa 30 de persoane. Dar nu are prevăzută nicio întâlnire cu Donald Trump', asigură Ceyrac.

Citește și: De ce nu ține Klaus Iohannis nici un fel de aparatură tehnică în biroul prezidențial

Dacă apariţia lui Marine Le Pen în SUA a fost o simplă vizită de curtoazie a unor prieteni apropiaţi, o tentativă de abordare a lui Trump sau o vizită de campanie electorală nu se ştie încă, dar este clar că ea nu a venit la New York doar ca "să se odihnească", conchide La Derniere Heure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.