Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a strâns peste 88 de milioane de dolari pentru viitoarea sa campanie electorală

Donald Trump discurs

Campania pentru realegerea președintelui american Donald Trump în funcție a strâns peste 88 de milioane de dolari în ultimele 18 luni, conform Comisiei Electorale Federale din Statele Unite, relatează BBC, informează Mediafax.

Suma strânsă până acum îi dă un avantaj considerabil față de orice candidat va avea în alegerile din 2020. Donald Trump a depus actele pentru candidatura la alegerile din 2020 la finalul anului 2017.

Campania avea aproximativ 53,5 milioane de dolari la finalul lunii iunie, conform raportului.

Banii au fost strânși de comitetul de campanie al lui Donald Trump și alte două grupuri aliate cu Partidul Republican, „Trump Victorie” și „Trump Redă Măreția Americii”.

Vezi și: Donald Trump şi Vladimir Putin au decis să intensifice procedurile de combatere a terorismului

Foștii președinți americani au avut tendința de a aștepta până după mijlocul mandatului pentru a-și anunța candidatura pentru realegerea în funcție.

Reprezentanții de campanie ai lui Trump au declarat că majoritatea donațiilor au fost de 200 de dolari sau mai puțin, lucru care denotă „susținerea vastă și puternică a americanilor de rând” pentru Donald Trump.

„Suntem în extaz având în vedere susținerea continuă a americanilor care aprobă performanța lui Donald Trump în funcția de președinte”, a declarat nora președintelui american, Lara Trump, consilier pentru compania Donald J Trump Președinte.

„Americanii văd că președintele Trump muncește din greu pentru recuperarea slujbelor pierdute în urma acordurilor comerciale proaste și pentru asigurarea siguranței comunităților prin măsurile împotriva imigrației și construirea zidului la granița cu Mexic”, a adăugat aceasta.

Una dintre cele mai mari donații a fost făcută de Andrew Beal, un bancher din Texas, care a avut în trecut o dispută cu Trump într-un caz de faliment. Acesta a donat 339.000 de dolari grupului „Trump Victorie”.

În timpul vizitei în Marea Britanie, Trump a reafirmat faptul că va candida pentru un al doilea mandat: „Intenționez cu siguranță. Se pare că toată lumea vrea să fac asta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.