Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a sunat-o pe Angela Merkel: Cei doi lideri spun că sunt ÎNGRIJORAȚI de ceea ce se întâmplă la granițele României, în UE și Siria

www.mediafax.ro
Donald Trump Angela Merkel

Președintele american, Donald Trump, și cancelarul german, Angela Merkel, au purtat luni o discuție telefonică despre relațiile economice dintre Statele Unite și Uniunea Europeană, situația din Siria și problemele din estul Ucrainei, au transmis reprezentanții Casei Albe, relatează Reuters.

În urma discuției, cei doi lideri au transmis că „susțin puternic negocierile în curs privind consolidarea relațiilor economice dintre Bruxelles și Washington prin înlăturarea barierelor actuale”, scrie mediafax.ro.

Citește și: Patriarhia Română a semnat acordul! Ce îi oferă cea mai valoroasă companie românească

De asemenea, cei doi împărtășesc îngrijorările privind situația din Siria, în special problemele din sfera umanitară din regiunea Idlib.

„Cei doi lideri fac apel la acțiuni internaționale pentru a preveni o criză umanitară în regiunea Idlib din Siria”, a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Citește și: Anunț important! Se fac angajări pe bandă rulantă

„Facem apel la autoritățile din Rusia să acționeze într-o manieră moderată asupra Guvernului sirian pentru a preveni înrăutățirea situației”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german.

Conform declarației lui Seibert, cei doi au discutat și despre „eforturile posibile pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei”.

Citește și: Scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani complică lucrurile pe scena politică românească. Kovesi chemată la Parchetul General .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.