Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, acest Bogdan Diaconu al Americii. Și viceversa

donald trump

Fostul premier Victor Ponta se întreba zilele trecute cine va fi Donald Trump al României în 2019. Răspunsul nu e greu de aflat. Dacă o victorie a lui Donald Trump la prezidențialele din SUA se situează printre primii 10 factori de risc la nivel global (concluzia lansată de Economist Intelligence Unit), ascensiunea lui Bogdan  Diaconu, președintele Partidului România Unită, este la fel de riscantă pentru țara noastră.

Dar care sunt asemănările dintre cei doi? Cea mai la îndemână și cea mai vizibilă este atitudinea anti-migranți și anti-musulmani a lui Donald Trump, care a declarat în decembrie 2015 că vrea să le interzică musulmanilor accesul pe teritoriul SUA. Campania virulentă a lui Bogdan Diaconu împotriva a ceea ce el numește ”migranții musulmani” și ”invazia musulmană” pare copiată la indigo.

Trump vrea zid împotriva migranților: ”Voi opri imigrarea ilegală construind un zid la graniţa de sud pentru care va plăti chiar Mexicul!” Bogdan Diaconu a cerut și el gard împotriva imigranților, după modelul Ungariei și Slovaciei. De asemenea, Trump i-a acuzat pe imigranții din Mexic că ar fi ”violatori și criminali”. Diaconu a făcut de mai multe ori declarații inacceptabile despre migranții non-UE: ”Se pare că tinerii imigranţi, necăjiţi cum sunt ei, au un mare apetit pentru viol, şi nu doar în rândurile imigrantelor cu care au venit. Circa 72 la sută dintre imigranţi sunt bărbaţi singuri şi tineri… există o epidemie de violuri acolo unde au ajuns în Europa. Dar asta este, dacă femeia germană are parte de bunăstare, are datoria de la statul german să doneze şi câte un mic viol pentru bunăstarea internaţională...”.

Și asemănările pot continua. Trump l-a atacat pe actualul președinte Obama inclusiv pe considerente rasiale (”Fiindcă Obama a făcut o treabă atât de proastă la Casa Albă, nu veţi mai vedea vreun preşedinte de culoare generaţii întregi de-acum încolo…”). Bogdan Diaconu a devenit celebru în sens negativ în politica românească pentru că a depus la Parlament un proiect de lege prin care cere ca romii să se numească ”țigani” pe motiv că românii sunt confundați cu romii din cauza denumirii, iar acest lucru ar fi jignitor la adresa românilor!

Dar, dincolo de asemănările punctuale, frapantă este strategia comună a celor doi. Trump își câștigă aderenți și are parte de atenția media prin declarații șocante, controversate, rasiste și extremiste. Bogdan Diaconu face la fel. Așa încât, dacă liderul PRU își continuă traiectoria care și-a demonstrat deja funcționalitatea, cred că avem răspunsul la întrebarea lui Victor Ponta, iar Bogdan Diaconu va juca rolul lui Trump la alegerile din 2019, după cum o face deja și la alegerile locale din iunie.

Referitor la alegerile locale, promisiunile lui Diaconu aflat în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei sunt cel puțin la fel de șocante ca și cele ale lui Donald Trump, cum e de exemplu interzicerea în București a paradelor celor de altă orientare sexuală: ”

"În București nu vor mai avea loc parade de homosexuali! În calitate de Primar General, nu voi mai permite ca pe străzile Bucureștiului să se desfășoare parade de homosexuali. Apăr valorile creștine și tradiționale ale Capitalei și nu permit transformarea Bucureștiului în Sodoma și Gomora. Principiile generale ale Programului ‘Primarul pentru Capitala Românilor’ pe baza căruia candidez la Primăria Generală București sunt aplicate de către candidații la alegerile locale ale Partidului România Unită în toată țara”. Mai rămâne de spus că, pentru această declarație, Diaconu a fost deja reclamat de asociația MozaiQ la CNCD! Cât despre Patrula lui Vlad Țepeș (inițiativă care amintește de atitudinile și de declarațiile violente ale lui Donald Trump), lansată la Congresul PRU din 24 ianuarie 2016, din cauza acesteia pe numele formațiunii politice au fost depuse două plângeri penale la Parchetul General prin care se cere desființarea partidului!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.