Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump acordă indemnizații pe viață salvatorilor care s-au rănit în incidentele de la 11 septembrie 2001

11 septembrie

Donald Trump a promulgat o lege care garantează un ajutor medical pe viaţă pompierilor şi altor salvatori care s-au îmbolnăvit după ce au participat la operaţiuni de căutare şi degajare, la New York, după 11 septembrie 2001, dând asigurări că a petrecut, la rândul său, ”mult” timp la ”Ground Zero”, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Naţiunea noastră are faţă de fiecare dintre voi o enormă datorie, pe care niciun cuvânt, niciun act nu o va putea plăti vreodată”, a declarat preşedintele american în grădina Casei Albe, în faţa a aproximativ 60 de salvatori care au intervenit în ziua atentatelor.

Promulgarea acestei măsuri de către Donald Trump pune capăt unui capitol dureros pentru supravieţuitorii atentatelor de la 11 septembrie şi rudele victimelor, nevoiţi să vină cu regularitate să ceară Congresului să prelungească fondurile de indemnizaţie ale victimelor.

Citește și: Fosta iubită a lui Radu Mazăre, unsă șefă la MAI! Numire-cheie la Interne

Aceste fonduri urmau să rămână goale, pe fondul certurilor politice.

Noua lege prelungeşte de-acum mandatul ”Victim Compensation Fund” până în 2092.

Atentatele de la 11 septembrie s-au soldat, în mod direct, cu aproape 3.000 de morţi - majoritatea la Manhattan, în surparea Turnurilor Gemene la World Trade Center -, şi cu peste 6.000 de răniţi.

Însă mii de alte persoane au suferit, ulterior, din cauza unor boli, şi anume cancere, legate de fumul toxic care a acoperit cartierul Wall Street timp de mai multe săptămâni după atentate.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

”Primii care au intervenit, veniţi din toată ţara, au dat fuga la New York şi au lucrat timp de zile interminabile şi nopţi albe. Ei s-au bătut să salveze fiecare persoană prinsă în dărâmături, iar apoi au făcut căutări timp de luni de zile pentru a găsi rămăşiţele persoanelor decedate”, a declarat Donald Trump.

Miliardarul republican, care s-a născut la New York, a dat asigurări că a fost prezent, la rândul său, după atentat, la Manhattan.

”Eram şi eu acolo. Însă nu mă consider între cei care au intervenit primii, dar eram acolo. Am petrecut mult timp acolo, cu voi”, le-a spus el salvatorilor, la Casa Albă.

Este neclar cât timp a petrecut Donald Trump la ”Ground Zero” - zona care a fost rapid încercuită de poliţie.

Şeful statului a mai declarat, fără să prezinte probe în acest sens, că a trimis peste 200 de angajaţi la faţa locului, pentru ca aceştia să participe la curăţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.