Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump aduce un omagiu victimelor agresiunii de la Portland

i24news.tv
tusk si trump

Preşedintele american, Donald Trump, a calificat luni ca "inacceptabilă" uciderea a doi bărbaţi care au încercat să oprească o agresiune islamofobă, vineri, la Portland (nord-vestul SUA), după mai multe apeluri care i-au cerut să condamne aceste violenţe, relatează AFP. "Violentele atacuri care au avut loc vineri la Portland sunt inacceptabile. Victimele s-au opus urii şi intoleranţei. Rugăciunile noastre îi însoţesc", a scris Donald Trump luni pe Twitter pe contul prezidenţial @POTUS, şi nu pe contul său personal unde comunică de obicei şi care este urmărit de aproape 31 de milioane de abonaţi, conform Agerpres.

Ricky John, 53 de ani, şi Taliesin Namkai-Meche, 23 de ani, au fost înjunghiaţi mortal vineri de un individ care insulta două tinere, dintre care una purta un văl islamic, într-un tramvai din Portland (statul Oregon). Crima a provocat o puternică emoţie la Portland şi în restul Statelor Unite unde mai mulţi responsabili politici i-au salutat ca fiind "eroi".

Hillary Clinton a reacţionat a doua zi după tragedie pe contul său de Twitter, afirmând că "nimeni nu trebuie să suporte acest tip de abuz rasist. Nimeni nu ar trebui să-şi piardă viaţa pentru a-l împiedica". Dan Rather, un jurnalist american de renume,a publicat duminică o scrisoare deschisă preşedintelui Trump cerându-i să iasă din tăcerea sa, chiar dacă "această poveste nu se potriveşte cu viziunea voastră asupra lucrurilor". "Sper că vă veţi găsi timp pentru a lua act" de aceste crime, a adăugat Dan Rather.

Numeroase voci s-au indignat de absenţa unei reacţii a Casei Albe şi a lui Donald Trump care, totuşi, a scris 13 mesaje pe Twitter de la revenirea sa la Washington, sâmbătă, după turneul prin Orientul Mijlociu şi Europa. Autorul agresiunii, Jeremy Christian, 35 de ani, se află în prezent în detenţie, pus sub acuzare printre altele pentru "omor deosebit de grav". El este considerat ca adept al teoriei supremaţiei rasei albe, iar pe reţele sociale au circulat fotografii în care putea fi văzut în timp ce efectua salutul nazist în cursul unei reuniuni a naţionaliştilor la Portland, luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.