Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump: 'Am fost de acord astăzi să începem negocierile comerciale între Statele Unite și Japonia'

www.agerpres.ro
Donald Trump Shizno Abe crapi

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că premierul japonez Shinzo Abe a fost de acord să înceapă negocierile bilaterale pentru a ajunge la un acord comercial, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Am fost de acord astăzi să începem negocierile comerciale între Statele Unite și Japonia", a anunțat Donald Trump, aflându-se la cea de a 73-a reuniune a Adunării Generale a Națiunilor Unite.

"Acesta este un lucru pe care, din varii motive, Japonia nu a fost dispusă să îl facă de-a lungul anilor, dar este dispusă acum. Suntem foarte fericiți din acest motiv și sunt convins că vom ajunge la o concluzie satisfăcătoare", a declarat liderul de la Casa Albă.

Citește și: Un avion de luptă german a interceptat două bombardiere rusești deasupra Mării Baltice, în timpul unei misiuni aeriene NATO

Mai mulți oficiali japonezi s-au arătat îngrijorați de faptul că Trump ar putea cere o reducere a importurilor automobilelor din Japonia, temându-se că Administrația SUA ar putea impune tarife mari la acestea.

"Japonia este foarte inteligentă, un negociator bun, până acum s-au descurcat bine și vor continua să se descurce. Avem o relație extraordinară, mai bună decât înainte în comerț. Consider că va fi mai bine pentru Japonia și pentru Statele Unite", a mai afirmat Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.