Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump AMENINȚĂ Uniunea Europeană, după AMENDA URIAȘĂ primită de Google: 'Au profitat de SUA, dar nu va mai continua'

Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a manifestat joi indignarea pe Twitter după amenda record aplicata de Uniunea Europeană companiei Google, el promiţând că de acum înainte nu va mai tolera ca Europa să 'profite' de SUA, transmite AFP.

'V-am spus-o ! Uniunea Europeană tocmai a impus o amendă de cinci miliarde de dolari unuia dintre grupurile noastre formidabile, Google. Chiar au profitat de Statele Unite, dar acest lucru nu va mai continua', a scris liderul de la Casa Albă într-o postare pe Twitter.

Citește și: Decizia care lovește bine în RCS&RDS! Investigația în urma căreia a devenit pradă sigură

Reacţia sa survine după ce autorităţile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene au impus o amendă record, de 4,34 miliarde de euro (5,04 miliarde de dolari), gigantului american Google, pentru restricţiile ilegale impuse producătorilor de smartphone-uri ce utilizează sistemul de operare Android şi operatorilor reţelelor de telefonie mobilă.

Comisia Europeană a cerut Google să renunţe la comportamentul ilegal în termen de 90 de zile sau se va confrunta cu amenzi suplimentare, de până la 5% din cifra de afaceri medie zilnică pe plan global a firmei mamă Alphabet, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru titanul Telekom! Anunțul care zguduie din temelii compania

Executivul comunitar a respins de asemenea argumentele Google, care susţine că Apple este un concurent al dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android, spunând că producătorul de iPhone-uri nu constrânge suficient Google din cauza preţurilor lui mai ridicate şi a comutării costurilor către utilizatori.

Această sancţiune survine în contextul unor relaţii deja tensionate între UE şi SUA la capitolul comercial, după ce Trump a decis impunerea de taxe vamale pe produsele din oţel şi aluminiu importate din UE şi ameninţă cu instituirea altor taxe vamale pe importurile de autoturisme din statele UE. Preşedintele american este nemulţumit de excendentul comercial masiv (circa 147 miliarde de dolari în 2016) înregistrat de UE în relaţiile comerciale cu SUA, excedent pe care liderul de la Casa Albă îl pune mai ales pe seama industriei auto germane.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu nu s-a mai abţinut! Ieşire explozivă a ministrului Muncii

Uniunea Europeană a răspuns taxelor vamale americane impunând la rândul ei astfel de taxe asupra unei serii de produse importate din SUA, printre care se numără produse agricole şi de asemenea cele din oţel şi aluminiu.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni cu Trump pe 25 iulie la Washington pentru a încerca să dezamorseze acest conflict comercial ce riscă să se intensifice.

Citește și: Ce se va întâmpla cu Antena 3 și Antena 1 – Intact face un anunț important despre viitorul cunoscutelor televiziuni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.