Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, AMENINȚAT din Iran: război total pentru bombele nucleare

reuters
trump

Iranul ar putea renunţa rapid la acordul nuclear cu marile puteri dacă Statele Unite continuă politicile de "sancţiuni şi coerciţie", a declarat marţi preşedintele iranian Hassan Rohani, transmite AFP.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mare: ce nu ai voie să faci. Marea GREȘEALĂ care trebuie evitată

Citește și: Jurnalist celebru, mesaj DEVASTATOR pentru ANAF: 'Sclavilor!'


Încheiat în iulie 2015, acordul nuclear prevede ca Iranul să-şi limiteze programul nuclear în scopuri civile în schimbul ridicării progresive a sancţiunilor internaţionale. 

"Experienţa ratată a sancţiunilor şi coerciţiei a adus administraţiile (americane) precedente la masa negocierilor. Dar dacă vor să revină la aceste metode, cu siguranţă, într-un interval de timp foarte scurt - şi nu vorbim despre săptămâni sau luni, ci de zile sau ore - vom reveni la situaţia (anterioară acordului) într-o manieră mult mai fermă", a declarat Rohani în parlament, într-un discurs televizat. 

Rohani a apreciat totodată că omologul său american Donald Trump a dovedit lunii întregi că "nu este un bun partener". "În ultimele luni, lumea a fost martora faptului că Statele Unite, dincolo de faptul că şi-au încălcat constant promisiunile referitoare la acordul nuclear, au ignorat în mai multe rânduri acordurile internaţionale şi le-au dovedit aliaţilor lor că nu sunt un bun partener", a acuzat preşedintele iranian. 

La jumătatea lunii iulie, administraţia americană a impus noi sancţiuni juridice şi financiare ţintite împotriva persoanelor fizice şi juridice iraniene având legătură cu programul nuclear, interzis printr-o rezoluţie a ONU, şi Gardienilor Revoluţiei. 

Apoi, Congresul SUA a adoptat la finalul lunii iulie sancţiuni împotriva Iranului, acuzat că-şi dezvoltă programul balistic, că încalcă drepturile omului şi că susţine grupări calificate drept teroriste de către Washington, cum este cazul Hezbollahului libanez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.