Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump amenință cu oprirea taxei UE asupra informațiilor despre călătoriile americane

politico.com
trump

Fostul preşedinte american Donald Trump, înscris în cursa prezidenţială din 2024, a criticat miercuri atitudinea Uniunii Europene, afirmând că, dacă va fi reales, va acţiona pentru a opri introducerea unei taxe pentru procesarea informaţiilor despre călătoriile cetăţenilor americani, scrie Mediafax.

"Cetăţenii americani vor trebui să achite o taxă de viză pentru a călători în Europa, începând din 2024. Gândiţi-vă la acest lucru: noi le dăm totul, inclusiv protecţie militară şi comerţ, iar acum trebuie să plătim pentru a merge acolo", a declarat Donald Trump, într-un mesaj postat pe platforma Truth Social.

"Nu mai există niciun respect pentru Statele Unite. Eu, ca preşedinte, nu voi permite să se întâmple aşa ceva. Voi opri acest lucru foarte rapid", a subliniat Trump, potrivit publicaţiei The Hill, fără însă a preciza cum va convinge Uniunea Europeană să anuleze taxa de procesare a vizelor.

Cetăţenii din SUA şi din alte 60 de naţiuni vor beneficia în continuare de călătorii fără vize în spaţiul Uniunii Europene, dar, din 2024, vor trebui să depună o cerere adresată Sistemului European de Informaţii şi Autorizare a Călătoriilor (ETIAS). Cererea va putea fi depusă după plata unei taxe de 7 euro (8 dolari). În plus, solicitanţii vor trebui să furnizeze date personale de identificare, dar şi informaţii despre planul călătoriei în Europa.

Donald Trump este favorit în sondajele de opinie pentru a deveni candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidenţial programat în Statele Unite în noiembrie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.