Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump anunță CURSA ÎNARMĂRII NUCLEARE: 'Îi vom lăsa în urmă'

Donald Trump nebun

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a asigurat vineri, în timpul unui talk-show la postul MSNBC, că inclusiv în eventualitatea unei noi curse a înarmării nucleare SUA îşi vor menţine superioritatea şi nimeni nu va reuşi vreodată să depăşească arsenalul nuclear american, relatează agenţia Reuters şi publicaţia The Independent.

'Să fie o cursă a înarmării, pentru că le vom fi mereu superiori şi îi vom lăsa în urmă pe toţi', a spus Trump după ce i s-a cerut să explice postarea sa pe Twitter din ziua precedentă, când s-a pronunţat în favoarea extinderii şi consolidării capacităţilor nucleare ale SUA, titrează agerpres.ro.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

'Statele Unite trebuie să-şi consolideze semnificativ şi să-şi extindă capacităţile nucleare până când lumea revine la realitate în privinţa arsenalelor nucleare', a indicat el în acea postare, fără să dezvolte subiectul.

Dar acest mesaj a provocat imediat temeri că, odată ajuns preşedinte, Donald Trump va reveni asupra politicii de reducere a arsenalului nuclear aplicată în ultimele decenii de SUA de comun acord cu Rusia, postarea sa fiind cu atât mai surprinzătoare cu cât el s-a pronunţat anterior şi pentru ţinerea sub control a cheltuielilor bugetare, iar susţinerea unui arsenal nuclear semnificativ presupune costuri substanţiale.

Citește și: VIDEO Imagini GROAZNICE cu trei soldați turci arși de vii de Statul Islamic (+18)

Purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, a declarat vineri mai multor posturi de televiziune că nu va exista o nouă cursă a înarmării, întrucât viitorul lider de la Casa Albă se va asigura că alte state care ar intenţiona să-şi dezvolte arsenalele nucleare, cum ar fi China sau Rusia, vor decide în final să renunţe la astfel de planuri. '(Trump) se va asigura că şi alte state înţeleg mesajul că el nu va rămâne pasiv şi nu va permite acest lucru', a subliniat Spicer.

Întrebat la conferinţa sa de presă anuală despre postarea lui Trump, preşedintele rus, Vladimir Putin, a dezaprobat relatările despre o posibilă nouă cursă a înarmării nucleare şi a apreciat că mesajul viitorului preşedinte al SUA nu transmite 'nimic nou'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.