Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump anunță că noul virus va fi ÎNVINS: Cea mai mare companie din lume intră în lupta cu coronavirusul

Donald Trump nebun

Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut vineri cu peste 9% după ce preşedintele american Donald Trump a declarat că proprietarul gigantului motor de căutare va crea un website care va ajuta la a stabili dacă o persoană are nevoie de un test pentru coronavirus sau nu, transmite Reuters.

O parte a avansului acţiunilor a fost rezultatul creşterii generalizate a bursei de pe Wall Street, pe baza speranţelor că măsurile anunţate de Trump vor contribui la limitarea răspândirii virusului, informează news.ro.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

”Doresc să mulţumesc Google. Google ajută la dezvoltarea unui website, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte website-uri din trecut, pentru a determina dacă este necesar un test şi pentru a facilita testarea la o locaţie convenabilă...Google are 1.700 de ingineri care lucrează în prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare”, a mai spus Trump.

Google nu dezvoltă un site pentru testare naţională de Covid-19, aşa cum a anunţat preşedintele american Donald Trump, ci divizia de ştiinţe a companiei-mamă Alphabet pregăteşte o platformă pentru San Francisco Bay Area, nu pentru întreaga ţară.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Din cauza epidemiei cu COVID-19, se prorogă termenul pentru plata impozitelor

„Doresc să mulţumesc Google. Google ajută la dezvoltarea unui site, va fi construit foarte rapid, spre deosebire de alte site-uri din trecut, pentru a determina dacă este necesar un test şi pentru a facilita testarea la o locaţie convenabilă... Google are 1.700 de ingineri care lucrează în prezent la acest lucru, fac progrese extraordinare”, a spus Trump.

La o oră după, a fost clarificat.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Proiectul nu este derulat de Google, ci de Verily - divizie a Alphabet, compania-mamă a Google. În plus, unealta digitală este „în stadiu incipient de dezvoltare”, cu un test programat să aibă loc iniţial în San Francisco Bay Area, nu în întreaga ţară. La un moment dat, a transmis Verily, ar putea extinde proiectul.

„Dezvoltăm o unealtă pentru a ajuta la triajul indivizilor pentru testarea Covid-19. Verily se află în fază incipientă de dezvoltare şi plănuieşte să desfăşoare testări în Bay Area, cu speranţa de a se extinde pe parcursul timpului. Spreciem sprijinul primit de la oficialii guvernamentali şi partenerii din industrie şi inginerilor Google pentru că s-au oferit voluntar să fie parte din acest efort”, a explicat Verily.

Citește și: Mitropolitul Banatului a intervenit de urgență: Am organizat acolo să funcționeze cantina pentru a putea prepara hrană caldă pentru persoanele care sunt izolate! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.