Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ar putea fi externat luni (medici)

TWITTER
Donald Trump

Starea de sănătate a preşedintelui SUA Donald Trump, contaminat cu COVID -19, continuă să se ''amelioreze'' şi ar putea fi externat luni, au declarat duminică medicii săi, relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Prima măsură luată de Nicușor Dan pentru fluidizarea traficului în Bucuretși: 'Noile modele de semafoare iau decizia în timp real'

Nivelul de oxigen al preşedintelui american a scăzut în două rânduri de la apariţia simptomelor, dar acum este mai bine şi nu mai are febră, a declarat medicul Casei Albe Sean Conley de la spitalul militar Walter Reed .

"La fel ca în cazul oricărei boli, există urcuşuri şi coborâşuri", a spus el.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, continuă tratamentul cu medicamentul antiviral remdesivir, care împiedică replicarea virusului, şi de asemenea i se administrează dexametazonă, un medicament din familia corticoizilor utilizat pentru tratarea cazurilor severe, a precizat dr. Sean Dooley .

''Astăzi, se simte bine, este în picioare şi activ'', a adăugat un alt medic, Brian Garibaldi, în cadrul unei conferinţe de presă. ''Obiectivul nostru pentru această zi este să-l facem să mănânce, să se hidrateze şi să fie pe picioare, astfel încât să fie mobil şi să se simtă bine'', a spus el.

"Speranţa noastră este să-l scoatem din spital mâine şi să continuăm tratamentul de la Casa Albă", a adăugat dr. Garibaldi.

Donald Trump, care candidează pentru un al doilea mandat pe 3 noiembrie, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că a fost testat pozitiv pentru COVID -19 şi şi-a întrerupt campania. Mai mulţi membri ai anturajului său sunt de asemenea infectaţi, inclusiv soţia sa Melania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.