Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, atacat din nou: Ce i-a transmis Edward Snowden

www.stirileprotv.ro
Donald Trump fiu

Fostul consultant al Agenţiei de securitate naţională a SUA (NSA) Edward Snowden a afirmat luni că Donald Trump nu va fi "decât preşedinte" al Statelor Unite, "o funcţie printre multe altele", relatează AFP. "Puţin contează Donald Trump, Donald Trump nu este decât preşedinte. Este o funcţie importantă, dar una printre multe altele", a declarat el în cursul unei conferinţe pe internet la Stockholm, luând cuvântul prin videoconferinţă din Rusia.

Edward Snowden şi-a îndemnat auditoriul să nu se lase descurajat de alegerile prezidenţiale din SUA, pentru a cere în continuare nu doar guvernelor, dar şi firmelor să le respecte viaţa privată. "Exact cum companiile petroliere încep să se confrunte cu critici, manifestaţii şi retrageri ale investitorilor din cauza impactului acestei industrii asupra climei globale, trebuie să avem aceeaşi înţelegere a consecinţelor activităţii acestor firme asupra mediului nostru digital", a explicat el. Americanul este căutat de Statele Unite pentru că a transmis unor jurnalişti mii de documente clasificate, dezvăluind amploarea programelor de supraveghere ale NSA puse în aplicare după atacurile de la 11 Septembrie 2001. El a spus că nu se teme dacă guvernul lui Donald Trump îşi va intensifica eforturile pentru a-l aresta. "Nu am ce să fac", a adăugat Edward Snowden.

"Adevărul este că da, Donald Trump a numit un nou director al CIA care mă foloseşte ca exemplu pentru a spune că disidenţii trebuie pedepsiţi cu moartea", a ţinut el să menţioneze. "Chiar dacă voi fi lovit de vreun autobuz sau o dronă ori aruncat din avion mâine, nu are atâta importanţă pentru mine, pentru că eu cred în deciziile pe care deja le-am luat", a mai afirmat Edward Snowden, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.