Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump AVERTIZEAZĂ că e posibil un CONFLICT cu Rusia și China: 'Cum am putea crede că Rusia este serioasă în privinţa evitării cursei înarmării'

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Administraţia Donald Trump a acuzat, marţi, Rusia şi China că dezvoltă arme antisatelit, generând riscuri privind izbucnirea unui conflict spaţial, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Specialişti din 25 de ţări, inclusiv din China, Rusia şi Statele Unite, s-au adunat de luni, la Geneva, pentru a încerca să pună bazele unui acord privind evitarea cursei înarmării spaţiale. Beijingul şi Moscova au susţinut organizarea reuniunii Grupului de Experţi Guvernamentali (GGE), care se va desfăşura până pe 28 martie sub coordonarea ambasadorului brazilian la Conferinţa ONU pentru Dezarmare, Guilherme de Aguiar Patriota, scrie mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu vorbește despre Rareș Bogdan:’Calitatea de a da din gură o are…’

În cursul reuniunii organizate la sediul ONU din Geneva, Yleem Poblete, subsecretar de Stat american responsabil de Controlul Armamentului, a acuzat China şi Rusia de lipsă de sinceritate. "Cum am putea crede că Rusie este serioasă în privinţa evitării cursei înarmării în spaţiu dat fiind că dezvoltă arme antisatelit!?", a declarat Yleem Poblete, susţinând că Moscova că încearcă să fabrice lasere pentru distrugerea sateliţilor.

De altfel, Yleem Poblete a acuzat şi China că dezvoltă instrumente pentru perturbarea emisiilor sateliţilor şi rachete antisatelit. "Ţinând cont de aceste lucruri, este dificil să evaluăm veridicitatea angajamentului Chinei în favoarea evitării cursei înarmării în spaţiu", a subliniat Yleem Poblete.

Citește și: Salarii colosale, fără studii superioare! Iată unde puteți câștiga până la 30.000 de lei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis crearea unei 'Forţe spaţiale', iar Pentagonul a prezentat o propunere în acest sens la începutul lunii martie în Congres.

Acest anunţ a provocat o îngrijorare profundă pe plan mondial, dar experţii consideră că cele trei mari puteri au multe de pierdut în cazul în care discuţiile în curs de desfăşurare eşuează, dată fiind importanţa crescândă a tehnologiei prin satelit în afacerile civile şi militare.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’

Reuniunea GGE va publica un raport numai dacă toate naţiunile vor ajunge la un consens cu privire la conţinutul său.

Experţii vor încerca să se pună de acord asupra unei liste cu 'elemente' care ar putea constitui baza unui viitor tratat, a apreciat ambasadorul brazilian.

Citește și: Rareș Bogdan, atacat dur de Liviu Pleșoianu:’Ce om zdravăn poate susține că acest personaj e altceva decât un IPOCRIT de cea mai joasă speță!?’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.