Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump bate cu pumnul în masă: Rezultatul alegerilor prezidenţiale va fi stabilit de Curtea Supremă

Agerpres
Donald Trump

Rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie va fi stabilit de Curtea Supremă, consideră preşedintele american în exerciţiu Donald Trump, care candidează la proprira succesiune, relatează Reuters, conform news.ro.

În opinia sa, această ipoteză justifică ocuparea cât mai rapidă a locului vacant lăsat la Curte de moartea, vineri, a judecătoarei Ruth Bader Ginsburg.

”Cred că asta va ajunge la Curtea Supremă şi cred că este foarte important să avem nouă judecători”, a declarat miercuri presei Trump.

Trump a pus la îndoială, în mai multe rânduri, rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, acuzând - fără să aducă probe în acest sens - că votul prin corespondenţă va conduce la fraude.

”Această farsă pe care democraţii sunt pe cale să o pregătească, este o farsă. Farsa va ajunge în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite şi cred că o situaţie de patru la patru nu este o situaţie bună”, a declarat el.

Cristian Tudor Popescu, după ce a fost acuzat că ar fi ajutat-o pe Firea: Mai bine tăceam?

Trump urmează să nominalizeze sâmbătă, la ora 21.00 GMT (duminică, 0.00, ora României), un succesor al judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, un simbol feminist şi progresist.

Un omagiu i se aduce fostei judecătoare până sâmbătă.

Moartea sa a deschis o aprigă bătălie în vederea succesiunii sale, care afectează campania electorală şi care ar putea să schimbe profund faţa societăţii americane.

Donald Trump a evocat sâmbătă numele a două femei - Amy Coney Barrett şi Barbara Lagoa - pe care le ia în considerare, pe care le-a numit judecătoare la curţi de apel federale.

O nouă nominalizare la Curtea Supremă a lui Trump, în cazul în care este aprobată de Senat, ar putea conduce la formarea unei majorităţi conservatoare de şase la trei, pe o perioadă de decenii, în contextul în care membrii Curţii sunt numiţi pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.