Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump califică Holocaustul drept 'cea mai neagră oră din istorie'

holocaust

Preşedintele american Donald Trump a vizitat marţi memorialul Yad Vashem de la Ierusalim, unde le-a adus un omagiu celor şase milioane de evrei morţi în Holocaustul nazist, pe care l-a calificat drept o faptă de o 'răutate indescriptibilă', transmite Reuters. Liderul de la Casa Albă şi Prima Doamnă, Melania Trump, au mers de mână pentru a depune o jerbă în Sala amintirii din cadrul complexului memorial.

"Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie profunzimea abisală a răului sau amploarea suferinţei şi a distrugerii. A fost ora cea mai neagră a istoriei. A fost cea mai atroce crimă împotriva lui Dumnezeu şi a copiilor Lui", a spus Donald Trump într-un scurt discurs rostit după ceremonia depunerii de flori.

Administraţia Trump şi-a atras critici în lunile care au urmat după învestirea preşedintelui, în ianuarie, din cauza unor omisiuni sau formulări inadecvate legate de Holocaust. Chiar de Ziua internaţională de comemorare a Holocaustului, în ianuarie, o declaraţie a administraţiei pentru a marca această zi a omis să-i menţioneze pe evrei, care reprezintă majoritatea celor ucişi în Holocaust. În aprilie, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a stârnit indignare afirmând că Hitler nu s-a coborât la nivelul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad pentru a folosi arme chimice asupra propriului popor. Mai mult, Spicer a folosit şi termenul "centre ale Holocaustului", referindu-se cel mai probabil la lagărele de exterminare naziste.

Organizaţia nonguvernamentală Liga Antidefăimare a atras atenţia luna trecută că incidentele antisemite, de la ameninţări cu bombe şi vandalizări de cimitire până la atacuri şi hărţuiri, sunt în creştere în SUA de la alegerea lui Donald Trump şi că în această evoluţie a jucat un rol şi "atmosfera politică tensionată", conform Agerpres.

Preşedintele a fost criticat şi pentru că a aşteptat până la sfârşitul lui februarie pentru a rosti prima condamnare publică a incidentelor antisemite. Ulterior, el a subliniat că astfel de incidente sunt "înfiorătoare" şi transmit mesajul că mai sunt multe de făcut pentru a elimina din rădăcini ura, prejudecăţile şi răutatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.