Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump consideră că Rusia a sistat acţiunile împotriva SUA

sua rusia

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri după-amiază că Moscova a sistat acţiunile împotriva Statelor Unite, deşi serviciile secrete americane atrag atenţia că ingerinţele ruse continuă, liderul de la Casa Albă subliniind că a avut cea mai dură abordare faţă de Rusia, informează Mediafax.

Întrebat de jurnalişti miercuri după-amiază, la Casa Albă, dacă Rusia are în continuare acţiuni împotriva Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: "Nu".

"Suntem foarte bine, probabil la fel de bine cum a fost cineva vreodată în relaţia cu Rusia. Şi nu a fost niciun preşedinte vreodată la fel de dur cum am fost eu faţă de Rusia", a spus Donald Trump, citat de agenţia Reuters, înaintea unei şedinţe cu membrii Administraţiei de la Washington.

Vezi și: Autoritățile de la Kremlin sunt decise să deschidă oraşului Şihani, unde se presupune că ar fi fost fabricat agentul neurotoxic Noviciok

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a spus Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Donald Trump trebuie să înţeleagă că "Rusia nu este aliatul nostru", a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Rusia este responsabilă de "tentative intense, în curs" pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine "încrederea în oamenii" lui "din serviciile de informaţii" şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.