Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump îl măgulește pe Kim: Coreea de Nord poate deveni una dintre cele mai de succes naţiuni ale lumii

www.cnn.com
Donald Trump Kim Jong Un

Preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit, la şase săptămâni după eşecul celui din Vietnam, potrivit Mediafax.

"Sunt de acord cu liderul Kim Jong-Un din Coreea de Nord că relaţia noastră personală rămâne foarte bună, poate că termenul excelent ar fi chiar mai exact, iar al treilea summit ar fi bun, pentru a înţelege deplin unde ne situăm fiecare", a declarat Donald Trump prin Twitter.

"Coreea de Nord are un potenţial uriaş de creştere economică extraordinară, de succes şi bogăţie sub conducerea preşedintelui Kim. Aştept ziua, care va fi curând, în care armele nucleare şi sancţiunile vor fi eliminate, iar apoi Coreea de Nord va deveni una dintre cele mai de succes naţiuni ale lumii!", a subliniat Donald Trump.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat acum şase săptămâni în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul își schimbă atitudinea.

Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie. Summitul din Vietnam s-a încheiat brusc, fără rezultate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.