Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump crede că manifestantul de 75 de ani, rănit de poliţie în SUA, ar putea face parte dintr-o înscenare

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a lăsat marţi să se înţeleagă că manifestantul de 75 de ani, rănit după ce a fost îmbrâncit de poliţişti din statul New York în timpul unei manifestaţii împotriva rasismului, ar putea face parte dintr-o înscenare, potrivit AFP.

O înregistrare video de la o manifestaţie de săptămâna trecută din oraşul Buffalo a suscitat un val de indignare în SUA. Ea arată un bărbat în vârstă, Martin Gugino, împins cu brutalitate de doi poliţişti şi ciocnindu-se violent de sol, în timp ce era singur în faţa a zeci de oameni ai legii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Un prim comunicat oficial afirma că manifestantul, care sângera abundent şi părea să-şi fi pierdut cunoştinţa, "s-a clătinat şi a căzut". În faţa indignării opiniei publice, cei doi poliţişti implicaţi au fost suspendaţi în cele din urmă şi o anchetă a fost deschisă.

"Manifestantul din Buffalo împins de poliţie ar putea fi un provocator Antifa", a scris pe Twitter preşedintele american referindu-se la o mişcare pe care o acuză că ar fi instigat la violenţe în SUA după moartea afro-americanului George Floyd.

Preşedintele SUA se referă apoi, într-un mod destul de confuz, la un reportaj de pe canalul One America News Network (OANN) potrivit căruia manifestantul septuagenar ar fi încercat să intercepteze comunicaţiile poliţiei.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

"Oare aceasta nu ar putea fi o înscenare?", se întreabă Trump în finalul mesajului.

Mic canal de televiziune lansat în 2013 de un milionar din sectorul tehnologic, OANN, care adoptă o poziţie foarte conservatoare şi lansează cu regularitate teorii ale conspiraţiei, a reuşit să-şi atragă favorurile lui Donald Trump, care îl citează cu regularitate ca exemplu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.