Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump crede că Rusia l-a otrăvit pe spionul din Anglia: 'E o situaţie foarte tristă'

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele american, Donald Trump, a remarcat, joi, că 'se pare' că Rusia s-a aflat în spatele recentei otrăviri în Marea Britanie a unui fost spion rus şi a fiicei sale, relatează Reuters.

"Se pare că în spate au fost ruşii", a afirmat Trump în cursul unei întâlniri la Casa Albă cu premierul irlandez Leo Varadkar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mișcare inedită a companiei Telekom: De ce vor beneficia toți clienții operatorului

Donald Trump a precizat că s-a aflat în contact cu premierul britanic Theresa May în legătură cu acest incident şi că este vorba de o "situaţie foarte tristă", pe care SUA o iau "foarte în serios".

Preşedintele american şi premierul britanic, împreună cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, au subliniat într-un comunicat comun difuzat joi că responsabilitatea Rusiei este singura explicaţie 'plauzibilă' în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi i-au cerut Moscovei să furnizeze toate informaţiile cu privire la programul său de arme chimice Noviciok.

Citește și: Intervenţie în forţă a Curţii de Conturi: Preoţii SUNT VIZAŢI – se va ajunge la tribunal

Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa, Iulia (33 de ani) se află în continuare în stare critică după ce au fost găsiţi în stare de inconştienţă, duminică, 4 martie pe o bancă în apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, situat în sud-vestul Angliei. Miercuri, Theresa May a anunţat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea - pe teritoriu britanic - a fostului spion şi a fiicei sale cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria 'Noviciok'.

Citește și: Ce se va întâmpla cu sporurile din sănătate: Vestea care îi va scoate din sărite pe medici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.