Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump critică legislația americană: 'Cât de proşti putem fi?'

ABC News
Donald Trump

Președintele American Donald Trump nu renunţă la ideea de a trimite la Trezorerie o bună parte din viitoarea tranzacţie de cumpărare a TikTok. Acesta a vorbit deja cu preşedintele Oracle, Larry Ellison, şi cu CEO-ul Wallmart, Doug McMillon.

Trump are însă o problemă, consilierii săi juridici i-au transmis că nu există nicio metodă legală prin care guvernul poate primi o plată dintr-o asemenea tranzacţie.

„Uimitor e că am aflat că nu poţi face asta. Nu ai voie să primeşti bani. Ce înseamnă asta? Ei sunt dispuşi să plătească guvernului, dar nu au voie s-o facă, pentru că nu există o modalitate, nu există o soluţie legală. Şi mă întreb, vor să plătească o sumă mare guvernului şi noi nu avem voie să le luăm banii? Cum s-a întâmplat asta? Cât de proşti putem fi? Aşa că studiem problema”, a spus Trump, într-o conferinţă de presă.

Deocamdată, Departamentul Trezoreriei şi ByteDance, compania mamă a TikTok, au anunţat că au ajuns la un acord preliminar, care va permite atât Oracle dar şi altor investitori americani, printre care Wallmart, să preia pachetul majoritar al TikTok.

Aplicaţia TikTok a cerut unei curţi de justiţie din SUA să blocheze decizia administraţiei Trump de a interzice aplicaţia în America, a informat Bloomberg sâmbătă, preluat de Reuters.

TikTok şi compania care deţine aplicaţia, ByteDance, au depus o plângere la curtea federal din Washington, contestând ordinul executiv al preşedintelui american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.