Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, decizie care ESCALADEAZĂ conflictul între Israel și Palestina: a trecut linia roșie

trump semneaza

Preşedintele american, Donald Trump, a dispus ca 25 de milioane de dolari care erau rezervaţi spitalelor din Ierusalimul de Est destinate populaţiei palestiniene să fie alocaţi pentru alte scopuri, conform unui oficial al Departamentului de Stat al SUA, scrie The Guardian.

Citește și: VIDEO - Viorica Dăncilă o COMITE din nou: GAFĂ incredibilă a premierului

Ministerul de Externe palestinian a numit această decizie ca fiind „o încercare de a distruge cauza palestiniană” şi o ameninţare la vieţile a mii de palestinieni.

„Această escaladare periculoasă şi nejustificată a americanilor a încălcat orice linie roşie şi este considerată o agresiune directă faţă de poporul palestinian”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Trump a cerut o analiză a ajutoarelor trimise de americani pentru palestinieni mai devreme în acest an pentru a se asigura că fondurile sunt cheltuite în concordanţă cu interesele naţionale ale SUA.

„Ca rezultat al acestei analize, la ordinele preşedintelui, vom redirecţiona aproximativ 25 de milioane de dolari alocate iniţial pentru reţeaua de spitale din Ierusalimul de Est”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

„Aceste fonduri vor fi alocate pentru proiecte prioritare din alte zone”, este precizat în comunicat.

Luna trecută, administraţia Trump a comunicat că va redirecţiona 200 de milioane de dolari alocaţi iniţial pentru susţinerea financiară a Palestinei către programe din Cisiordania şi Fâşia Gaza.

De asemenea, la sfârşitul lui august, administraţia Trump a oprit susţinerea financiară faţă de Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.