Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, decizie radicală - anulează deplasarea delegaţiei SUA la Davos. Cine sunt marii absenți de la Forumul Economic Mondial

Instagram
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a decis să anuleze deplasarea, săptămâna viitoare, a delegaţiei americane la Forumul de la Davos din cauza "shutdown"-ului care blochează guvernul federal, a anunţat joi Casa Albă, relatează AFP, conform agerpres.ro

"Din respect pentru cei 800.000 angajaţi americani care nu sunt plătiţi şi pentru a se asigura de sprijinul echipei sale, preşedintele Trump a anulat vizita delegaţiei sale la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveţia", a anunţat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, la o săptămână după ce Donald Trump şi-a anulat propria participare. 

În locul său, o delegaţie alcătuită în special din secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi secretarul la Comerţ, Wilbur Ross, sub conducerea secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, urma să se deplaseze în Elveţia, pentru acest forum care se va desfăşura între 21 şi 25 ianuarie. 

Forumul Economic Mondial (WEF), care va reuni elita economică şi politică a lumii în staţiunea de schi Davos, aşteaptă 3.000 de participanţi, printre care 65 de şefi de stat sau de guvern. 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, nu va participa nici el, din cauza "agendei încărcate", ca şi premierul britanic, Theresa May, care acordă atenţie Brexit-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.