Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, decizie ULTRA-SECRETĂ în legătură cu CIA

time.com
donald trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a autorizat CIA să-şi utilizeze dronele pentru atacarea presupuşilor terorişti, un rol care revenea înainte exclusiv Pentagonului, a informat luni The Wall Street Journal (WSJ), transmite agenţia EFE.

Ziarul, care citează surse oficiale neidentificate, relevă că această decizie, cu caracter secret, reprezintă o schimbare faţă de viziunea administraţiei lui Barack Obama, care limitase rolul CIA.

Citește și: Emma Watson a pozat topless: Cum arată sânii lui Hermione din Harry Potter / FOTO HOT

Publicaţia aminteşte că, în organizarea anterioară, dronele CIA erau folosite pentru activităţi de recunoaştere şi adunare de informaţii cu scopul de a localiza persoanele suspectate de terorism, iar mai apoi atacul era realizat de către militari.

Această "abordare hibridă", potrivit WSJ, a fost utilizată de exemplu în atacul care l-a ucis pe liderul taliban Ajtar Mansur, în mai 2016, în Pakistan.

Citește și: Puterea rugăciunii Tatal Nostru înainte de masă: Rezultatul unui studiu de 10 ani făcut de un fizician rus

Sursele au spus că prima dată când CIA a utilizat această prerogativă a fost la sfârşitul lunii februarie într-un atac în nordul Siriei în care a fost ucis liderul Al-Qaida în Siria, Abu Kheir al-Masri, ginerele lui Osama bin Laden.

Al-Qaida a confirmat, pe 2 martie, moartea lui al-Masri, în urma acţiunii unei drone, dar este pentru prima dată, conform WSJ, când se află că o dronă a CIA a fost responsabilă de lansarea atacului.

Citește și: Facebook a făcut anunțul: Cum îți poți pune steagul țării peste poza de profil

Potrivit sursei citate, noul ordin se aplică în mod specific operaţiunilor CIA în Siria, dar ar putea eventual să fie extins la alte scene de luptă contra jihadismului, precum Yemen, Libia, Somalia sau oricare alt loc, anunță Agerpres.

Sursele au semnalat WSJ că ordinele către CIA au fost date de Trump nu la mult timp după reuniunea avută cu responsabilii agenţiei de informaţii la cartierul general al acesteia pe 21 ianuarie, la o zi după ce noul preşedinte american a ajuns la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.