Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, DESFIINŢAT în Franţa: 'Imprevizibil şi periculos'

trump

Candidatul conservator la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, şi-a manifestat marţi preocuparea faţă de 'atitudinea imprevizibilă şi într-o anumită măsură periculoasă' pe care preşedintele american, Donald Trump, o manifestă în gestionarea unor crize internaţionale, informează agenţia EFE. 'Mai mult ca niciodată, Europa trebuie să-şi recâştige independenţa', a spus Fillon într-un interviu acordat postului 'Europe 1' când a fost întrebat despre comportamentul lui Donald Trump şi mai ales despre felicitările pe care liderul de la Casa Albă le-a transmis preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, după referendumul prin care acesta din urmă şi-a extins prerogativele.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Dar, în opinia lui Fillon, Erdogan 'face democraţia să regreseze în Turcia', iar 'Franţa trebuie să aibă o voce independentă' faţă de cea a SUA pe scena internaţională şi să evite 'o revenire la Războiul Rece'. Făcând aluzie la Trump, Fillon a mai spus că 'nu se poate interveni în toate părţile lumii doar pentru o emoţie (...), aceasta este o veche metodă a Vestului Sălbatic: întâi deschizi focul şi apoi discuţi'.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul alegerilor din 2009: Ce a decis Comisia SRI

Vorbind despre priorităţile sale dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, candidatul dreptei franceze a spus că va încerca să coaguleze 'o alianţă internaţională' împotriva a ceea ce a numit 'totalitarismul islamic', alianţă care să includă de asemenea Rusia şi Iranul şi al cărei obiectiv să fie eliminarea nu doar a grupării Statul Islamic, ci şi a tuturor mişcărilor integriste, conform Agerpres. Considerat iniţial favorit al alegerilor prezidenţiale al căror prim tur va avea loc duminică, Fillon a scăzut puternic în sondaje după declanşarea scandalului privind locurile de muncă fictive de asistenţi parlamentari pe care le-ar fi avut soţia şi copiii săi. Totuşi, el a reuşit în ultima vreme să recupereze din intenţiile de vot pierdute, dar sondajele tot nu îi dau şanse de a ajunge în turul doi, fiind plasat pe poziţia a treia, după Emmanuel Macron şi Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.