Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e BLOCAT de sistemul din SUA: 'Până aici i-a fost lui Donald Mussolini'

Donald Trump nebun

Rezistenţa de care se loveşte preşedintele american Donald Trump în implementarea măsurilor pe care le decide ilustrează neputinţa sa în faţa unui sistem ai cărui exponenţi se împotrivesc oricăror schimbări de natură să le diminueze puterea, context în care, într-un scenariu extrem, noul lider de la Casa Albă ar putea deveni chiar şi un 'dictator periculos', asemeni lui Benito Mussolini, se estimează într-un editorial publicat luni de The Wall Street Journal (WSJ) şi comentat de agenţia EFE.

Editorialul, intitulat 'Până aici i-a fost lui Donald Mussolini', descrie rezistenţele instituţionale şi conflictele ce au urmat hotărârilor lui Trump privind măsurile de limitare a imigraţiei, blocate de justiţie, reforma sanitară, care s-a împiedicat în Congres, sau investigaţiilor ce privesc legăturile dubioase ale apropiaţilor săi cu Rusia, scrie agerpres.ro.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Cele două luni de preşedinţie Trump au arătat că în SUA echilibrul puterilor, aşa-numitele checks-and-balances, 'funcţionează aproape excesiv', constată autorul editorialului. Cât despre mass-media, niciun preşedinte după Richard Nixon în ultimele zile dinaintea demisiei sale nu a avut o presă atât de potrivnică.

În editorial sunt evidenţiate şi opinii ale unor academicieni, care se tem că în aceste condiţii SUA ar putea fi scena apariţiei unei dictaturi cum au fost cele ale lui Mussolini sau Hitler şi că Trump ar putea deveni orice 'de la un fascist periculos până la un incompetent disperat'.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

Deocamdată, lui Donald Trump îi lipseşte un sprijin solid din partea propriului partid, în timp ce 'forţele de inerţie ale sistemului politic se împotrivesc oricărei schimbări ce ar presupune o pierdere de putere'.

Prin urmare, 'cel mai probabil, ca un novice în politică, Trump ar putea să nu fie foarte puternic, ci foarte slab şi ineficient', se arată în concluzia editorialului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.