Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e ridicat ÎN SLĂVI de un președinte: 'Sunteţi capabil să faceți IMPOSIBILUL'

Trump & US flag

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să efectueze în curând o vizită în Egipt, a declarat duminică preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, care a avut o întrevedere la Riad cu liderul american, transmite AFP.

'Vom pune clar acest lucru (vizita noastră) pe listă foarte curând', a confirmat Trump, care cu şase săptămâni în urmă l-a primit la Casa Albă pe preşedintele al-Sissi.

Citește și: Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre racheta lansată de Coreea de Nord: Protest VEHEMENT al Japoniei

'Egiptul este o ţară stabilă şi sigură şi cooperarea cu Statele Unite evoluează foarte bine', a mai spus liderul egiptean. 'Sunteţi o personalitate unică şi capabilă să facă imposibilul', a continuat el la adresa lui Trump, provocând râsete în rândul celor prezenţi. 'Absolut de acord!', i-a răspuns încântat preşedintele american, potrivit Agerpres.

Dar Trump nu a evocat deloc în faţa presei problema respectării drepturilor omului în Egipt, unde preşedintele al-Sissi este acuzat că a instaurat un regim ultra-represiv care nu tolerează nicio disidenţă, după ce în anul 2013, când se afla la comanda armatei egiptene, l-a înlăturat de la putere pe preşedintele islamist Mohamed Morsi.

Statele occidentale, inclusiv SUA, s-au abţinut la acea vreme să califice acţiunea generalului al-Sissi drept lovitură de stat militară, fostul preşedinte american, Barack Obama, declarându-se atunci doar 'profund îngrijorat' de implicarea armatei în politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.