Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e taxat de canadieni: Ce propunere au făcut în scandalul imigranților

donald trump suparat

Ottawa va acorda permise de şedere temporară cetăţenilor din cele şapte ţări musulmane vizate de ordinul executiv al preşedintelui american Donald Trump şi care ar fi blocate în Canada, a anunţat duminică ministrul canadian al imigraţiei, Ahmed Hussen, informează AFP.

"Vreau să asigur persoanele care ar fi blocate în Canada că mă voi folosi de autoritatea mea pentru a le acorda un permis de şedere temporară dacă este necesar, aşa cum am făcut şi în trecut", a declarat ministrul într-un briefing de presă.

Citește și: Ce este bine să evităm și ce trebuie sa facem pentru a avea succes în 2017, conform predicțiilor din anul Cocoșului de foc

Hussen nu a menţionat numărul de persoane care ar putea fi vizate de această măsură. El s-a referit la câţiva pasageri cărora li s-a refuzat îmbarcarea la plecarea din Canada, precizând că duminică după-amiază autorităţile nu erau la curent ca vreo persoană să fie blocată în Canada.

Ministrul a confirmat de asemenea că Washingtonul a asigurat Ottawa că decretul asupra migraţiei nu se aplică canadienilor cu dublă cetăţenie, dintre care una a vreuneia dintre cele şapte ţări vizate de interdicţia americană.

Citește și: Ea a fost aleasă CEA MAI FRUMOASĂ FEMEIE din lume: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / VIDEO

Ordinul executiv al preşedintelui SUA interzice timp de trei luni intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Hussen, care este de origine somaleză, a indicat de asemenea că cetăţenii celor şapte ţări, care dispun de un card valabil de rezidenţă permanentă canadiană, ar putea încă intra în Statele Unite. Ordinul executiv american se aplică în schimb cetăţenilor din cele şapte ţări vizate care ar fi în tranzit în Canada.

Citește și: Protestele antigratiere s-au transformat in proteste anti-Ghita

Mai mult de 35.000 de cetăţeni canadieni cu dublă cetăţenie deţin şi cetăţenia uneia dintre cele şapte ţări vizate de ordinul executiv american, a spus ministrul, conform Agerpres.

Hussen a evitat să condamne măsura Washingtonului, dar a subliniat că Ottawa va continua o politică de imigraţie bazată pe "compasiune", asigurând în acelaşi timp siguranţa canadienilor. "Noi îi primim pe cei care fug de persecuţii, teroare şi război", a spus el, reluând cuvintele unui mesaj pe Twitter al prim-ministrului Justin Trudeau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.