Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump era dispus să reducă sancțiunile impuse Coreei de Nord

Instagram
Donald Trump

Președintele american Donald Trump era dispus să relaxeze sancțiunile impuse Coreei de Nord, în cadrul summitului din Vietnam, dar a propus o clauză în cazul în care Coreea de Nord relua testele balistice, relatează presa sud-coreeană, citată de Reuters, potrivit Mediafax.

Informațiile privind clauza impusă de Donald Trump au fost menționate într-un comunicat emis în urma unei conferințe din data de 15 martie, în cadrul căreia Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe din Coreea de Nord, a transmis că președintele american avea o poziție „relaxată” privind sancțiunile în cadrul summitului din Vietnam.

În pofida poziției președintelui Donald Trump, secretarul american de Stat Mike Pompeo și John Bolton, consilierul pentru securitate națională, „au creat un obstacol”, relatează agențiile de presă Yonhap și Newsis.

Citește și: Armata Statelor Unite a testat cu succes un sistem de apărare antibalistic

Summitul din Vietnam, dintre președintele Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a terminat brusc, fără o concluzie. În urma summitului din perioada 27-28 februarie, nu au mai existat informații despre contact direct între Washington și Phenian. Choe Son Hui a transmis că relațiile dintre cei doi lideri sunt încă bune și „chimmia dintre ei este minunată”.

În urma conferinței din Phenian din data de 15 martie, presa nord-coreeană nu a menționat faptul că Donald Trump era dispus să reducă sancțiunile sau că a existat o clauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.