Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump este de părere că întâlnirea cu Vladimir Putin a fost un succes diplomatic și așteaptă viitorul summit

www.deadline.com
Donald Trump Vladimir Putin

Preşedintele SUA, Donald Trump, afirmă că întrevederea cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, a fost un "succes", subliniind că aşteaptă viitorul summit pentru a începe aplicarea anumitor idei discutate, precum combaterea terorismului, protejarea Israelului şi limitarea proliferării atomice, informează Mediafax.

"Summitul cu Rusia a fost un succes major, cu excepţia opiniei marelui inamic al poporului, presa de tip ştiri false", a afirmat Donald Trump joi, prin Twitter.

"Aştept a doua întrevedere, astfel încât să putem începe implementarea unora dintre numeroasele lucruri discutate, inclusiv oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleară, atacurile cibernetice, comerţul, Ucraina, pacea în Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi altele. Există multe soluţii, unele uşoare, altele grele, pentru aceste probleme..., dar toate pot fi rezolvate!", a subliniat Donald Trump.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. "Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor", a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin.

Vezi și: Senatorul USR, Vlad Alexandrescu: 'USR crede că Legile Justiţiei trebuie revizuite în Parlament în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia'

Donald Trump trebuie să înţeleagă că "Rusia nu este aliatul nostru", a reacţionat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. Rusia este responsabilă de "tentative intense, în curs" pentru subminarea democraţiei din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informaţii americane.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine "încrederea în oamenii" lui "din serviciile de informaţii" şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin.

La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că întrevederea cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, a fost "un succes", marcând începerea unei serii de "schimbări pozitive", informează site-ul agenţiei Associated Press. "Întâlnirea a fost un succes", a declarat Vladimir Putin joi, la o întâlnire cu diplomaţi ruşi.

"În unele puncte de vedere, relaţiile bilaterale sunt într-o situaţie mai rea decât în timpul Războiului Rece", dar întâlnirea cu Donald Trump a marcat "începerea unui parcurs de schimbări pozitive". "Vom vedea cum vor evolua lucrurile", a subliniat Vladimir Putin, exprimând preocupare că există "forţe" în Statele Unite care blochează îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale. "Rusia rămâne deschisă contactelor cu Statele Unite", a subliniat liderul de la Kremlin.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.