Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump este optimist în ceea ce privește încheierea unui acord comercial cu China

Instagram
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a declarat luni că este optimist în ceea ce privește încheierea unui acord comercial cu China, dar nu exclude încă posibilitatea ca acest lucru să nu se întâmple, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Donald Trump și-a anunțat duminică intenția de a organiza un summit cu omologul său chinez Xi Jinping, în cadrul căruia ar urma să fie încheiat acordul, având în vedere progresul important făcut în cadrul negocierilor.

La o zi după anunțul privind summitul, Trump a declarat la Casa Albă că există șanse ca acest acord să nu fie încheiat în curând, sau să nu fie încheiat deloc.

„S-ar putea să nu se întâmple deloc, da? S-ar putea să nu se întâmple deloc, dar cred că se va întâmpla, și se va întâmpla curând. Relația (dintre China și SUA, n.red.) este extraordinară”, a declarat luni președintele american.

Citește și: SUA au declanșat 'ofensiva' împotriva Guvernului Maduro: Mai mulți demnitari, puși sub sancțiuni, iar conturile companiei petroliere de stat vor fi înghețate

Președintele american Donald Trump a decis duminică amânarea creșterii taxelor aplicate importurilor din China, programată pentru finalul săptămânii, datorită progresului făcut în cadrul negocierilor comerciale dintre cele două țări.

„Voi amâna creșterea taxelor, programată pentru data de 1 martie. Având în vedere progresul făcut de ambele părți, vom planifica și un summit între mine și președintele chinez Xi Jinping, la Mar-a-Lago, pentru a concluziona acordul. Un weekend foarte bun pentru SUA&China!”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Administrația de la Washington plănuise creșterea taxelor vamale aplicate importurilor din China de la 10% la 25%, în data de 1 martie, dacă cele două țări nu ar fi ajuns la un acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.