Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump dă marele semnal după ce a câștigat o bătălie strategică: 'Sunt onorat: partidul este foarte unit!' / Atac la Biden

Sursa FOTO: Wall Street Journal
donald trump hitler

Donald Trump dă marele semnal după ce a câștigat o bătălie strategică: 'Sunt onorat: partidul este foarte unit!' / Atac la Biden

Donald Trump a câştigat primarele republicane din statul New Hampshire în faţa rivalei sale Nikki Haley, deschizând calea către nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie împotriva lui Joe Biden. În prima sa reacție, Trump susține că e „foarte onorat” de victorie.

Partidul Republican este „foarte unit” în spatele candidaturii sale, a transmis Trump, la Fox News.  „Sunt foarte onorat de rezultat”, a spus Trump. Trump a mai spus că „așteaptă cu nerăbdare să meargă împotriva celui mai rău președinte din istoria țării noastre”. Când a fost întrebat dacă crede că Haley îi va suspenda campania, el a spus: „Nu știu. Ar trebui”. „Ar trebui, pentru că, altfel, trebuie să continuăm să risipim bani în loc să cheltuim pe Biden”, a spus Trump. „Dacă ea nu renunță, trebuie să risipim bani în loc să-i cheltuim pe Biden, care este obiectivul nostru.”  „Partidul este foarte unit, cu excepția ei”, a spus Trump.

Ce urmează?

Următoarea competiţie competitivă este programată pentru 24 februarie în Carolina de Sud, unde Haley s-a născut şi a avut două mandate de guvernator. Totuşi, în ciuda legăturilor ei, Trump a adunat susţinerile majorităţii figurilor republicane din acest stat, iar sondajele de opinie îl arată cu un avans larg, relatează NEWS.RO.

În Iowa, Haley a terminat imediat după guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, aflat pe locul al doilea, în timp ce şi-a concentrat mare parte din campania timpurie pe New Hampshire, unde se aştepta ca electoratul mai moderat să îi ofere poate cea mai bună şansă de a câştiga un stat în faţa lui Trump.

DeSantis, considerat cândva drept cel mai formidabil adversar al lui Trump, a renunţat duminică şi l-a susţinut pe Trump. Deşi DeSantis a avut doar un sprijin marginal în New Hampshire, alegătorii săi au fost mult mai susceptibili de a schimba loialitatea faţă de Trump, mai degrabă decât faţă de Haley, potrivit sondajelor.

Între timp, Edison a estimat că Biden va câştiga alegerile primare democrate din New Hampshire pe baza voturilor scrise, după ce a refuzat să apară pe buletinul de vot din cauza unei dispute cu statul cu privire la calendarul alegerilor.

În pofida victoriei lui Trump marţi, sondajele la ieşirea de la urne au sugerat potenţialele sale vulnerabilităţi într-o campanie pentru alegerile generale. El se confruntă cu patru seturi de acuzaţii penale pentru o serie de infracţiuni, inclusiv pentru eforturile sale de a anula înfrângerea din 2020 şi pentru păstrarea de documente clasificate după ce a părăsit Casa Albă în 2021.

Aproximativ 44% dintre alegătorii care au participat la alegerile primare republicane au declarat că el nu ar fi apt să servească în cazul în care ar fi condamnat în instanţă, potrivit sondajului la ieşirea de la urne realizat de Edison.

Mai mult de jumătate au declarat că nu cred că Biden a câştigat în mod legitim alegerile din 2020, reluând afirmaţiile false ale lui Trump potrivit cărora rezultatul a fost viciat de fraudă.

Cu toate acestea, au existat şi semne de avertizare pentru Biden. Aproape trei sferturi dintre alegătorii republicani din alegerile primare au declarat că economia este fie slabă, fie nu este bună, un domeniu în care Biden a avut dificultăţi în a evidenţia realizările administraţiei sale.

Republicanii au reprezentat o pondere mai mică a alegătorilor în alegerile primare în raport cu competiţia republicană din 2016 în acest stat, au arătat sondajele la ieşirea de la urne. Aproximativ 49% dintre alegători se considerau republicani, faţă de 55% în alegerile primare din 2016. Şase procente au declarat că se consideră democraţi, faţă de 3% în 2016. Ponderea independenţilor a fost puţin schimbată, la 45%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.