Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump face pasul înapoi în conflictul cu Teheranul: 'Solicitarea SUA pentru Iran este foarte simplă: fără arme nucleare şi fără finanţarea terorismului!'

The Economist
Donald Trump

Statele Unite vor ca Iranul să renunţe la ambiţiile nucleare şi să nu mai finanţeze terorismul, a declarat luni preşedintele Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran, potrivit mediadax.

"Solicitarea SUA pentru Iran este foarte simplă: fără arme nucleare şi fără finanţarea terorismului!", a transmis Donald Trump luni după-amiază prin Twitter.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Statele Unite nu vor permite Iranului să se doteze cu arme atomice, a declarat sâmbătă preşedintele Donald Trump, subliniind că, dacă Teheranul acceptă această condiţie, el va fi "cel mai bun prieten". "Nu vom permite Iranului să se doteze cu arme nucleare; când vor accepta acest lucru, vor fi o ţară bogată, vor fi fericiţi în totalitate, iar eu le voi fi cel mai bun prieten. Sper că aşa va fi", a declarat Donald Trump, sâmbătă, la Casa Albă. Anterior, Donald Trump a afirmat că nu vrea război cu Iranul, semnalând intenţia de a purta negocieri cu liderii de la Teheran.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Donald Trump a declarat că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

Administraţia de la Washington a cerut organizarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei cu Iranul, acuzat că a doborât o dronă militară americană.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că au evitat atacarea celui de-a doua aeronave. Gardienii Revoluţiei din Iran afirmă că drona militară americană ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.

Administraţia din Iran a avertizat, sâmbătă, Statele Unite că armata iraniană va reacţiona "ferm" la orice agresiune militară, în contextul tensiunilor dintre Teheran şi Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.