Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump face un pas înapoi: I-a cerut scuze unei jurnaliste

time.com
donald trump

Candidatul prezumtiv al republicanilor la Casa Albă, miliardarul american Donald Trump, a îngropat securea războiului cu prezentatoarea postului Fox News, Megyn Kelly, pe care o insultase în timpul campaniei sale, relatează AFP. 'Am spus aşa ceva?', a întrebat Donald Trump când jurnalista a amintit termenul peiorativ 'bimbo' pe care magnatul i-l atribuise. 'De mai multe ori', i-a răspuns Megyn Kelly. 'Mda. OK. Scuzaţi-mă', a replicat miliardarul, susţinând însă că aceasta nu a fost cea mai 'rea' insultă care i-a fost adresată jurnalistei. 'Nu e vorba de mine, e vorba de mesajul transmis tinerelor şi celorlalte femei', a punctat Megyn Kelly, conform Agerpres.

 

În acelaşi interviu, Trump a admis că a mers poate prea departe, recunoscând că 'aş fi putut să fac lucrurile diferit în mai multe ocazii'. 'Când sunt rănit, mă apăr dur', a explicat el, descriindu-se drept 'un boxer care ripostează' atunci când Megyn Kelly a dorit să ştie de ce în campania miliardarului orice lovitură pare permisă.

 

Conflictul dintre Donald Trump şi Megyn Kelly, o fostă avocată devenită jurnalistă la Fox News, a izbucnit în august 2015, în timpul primei dezbateri între candidaţii republicani, urmărită de un număr record de 24 milioane de telespectatori.

 

Cazul jurnalistei nu este singular, relaţiile lui Donald Trump cu femeile suscitând adesea polemici.

 

Cotidianul New York Times a publicat duminică o anchetă cu numeroase mărturii ale unor femei care l-au cunoscut pe miliardar sau au lucrat pentru el şi care îl descriu drept un bărbat care nu ezită să le evalueze aspectul fizic ori să le atribuie nume cu conotaţii sexiste.

 

'New York Times cel rău a publicat încă un articol împotriva mea. Toată lumea este impresionată de felul în care tratez femeile, n-au găsit nimic. O glumă!', a replicat Trump pe Twitter.

 

În interviul de marţi, Trump şi-a îndreptat deja atenţia spre probabila sa confruntare cu democrata Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din noiembrie, susţinând că nu va accepta nimic mai puţin decât Casa Albă, notează DPA.

 

'Dacă nu voi merge până la capăt şi dacă nu voi câştiga, voi considera că a fost o pierdere totală şi completă de timp, energie şi bani', a afirmat magnatul, care marţi a obţinut sprijinul covârşitor al republicanilor din statul Oregon, după ce şi-a asigurat practic nominalizarea pentru scrutinul din toamnă.

 

Marţi seara, Donald Trump a încheiat o înţelegere cu Comitetul Naţional Republican pentru înfiinţarea de comitete comune de strângere de fonduri, cel mai recent semnal că liderii republicani îl acceptă treptat pe miliardar drept purtătorul lor de stindard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.