Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump generează confuzie totală - SUA, decizie NEAȘTEPTATĂ în legătură cu Huawei pentru a relansa discuțiile comerciale cu China

Instagram
Donald Trump

Guvernul american va emite licenţe companiilor care vor dori să vândă produse către grupul chinez Huawei, dacă nu va exista un pericol pentru securitatea naţională, a declarat marţi secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross, fără să precizeze despre ce produse este vorba, transmite Reuters, scrie news.ro.

Pentru a relansa discuţiile comerciale cu China, preşedintele Donald Trump a anunţat la sfârşitul lunii trecute că firmele americane vor avea permisiunea să vândă produse către Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume.

Comentariile lui Trump au avut loc după ce Statele Unite au inclus Huawei pe o listă de companii care reprezintă riscuri pentru securitatea naţională.

Marea DILEMĂ a PSD. Candidat propriu, candidat comun cu ALDE și Pro România sau candidat din afara partidului

În general, piesele şi componentele americane nu pot fi vândute companiilor care să află pe lista respectivă fără licenţe speciale.

În timp ce producătorii americani de cipuri au salutat anunţul lui Trump, mulţi oficiali din industrie şi guvern au fost confuzi în privinţa noii politici.

Ross a afirmat marţi, la conferinţa anuală a Departamentului pentru Comerţ, că Huawei va rămâne pe lista de companii, ceea ce înseamnă că licenţele vor fi probabil respinse, iar noua politică nu va modifica produsele pentru care vor fi necesare licenţe. Cu toate acestea, Ross a spus că vor avea loc unele aprobări.

”Pentru a implementa directiva preşedintelui de la summitul G20, Departamentul pentru Comerţ va emite licenţe dacă nu există un pericol pentru securitatea Naţională”, a spus Ross, referindu-se la anunţul lui Trump.

Observatorii din industrie au spus că declaraţiile lui Ross nu au claritatea aşteptată după anunţul lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.