Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump i-a cerut Teheranului să-l predea pe agentul FBI Robert Levinson, dispărut în Iran de 12 ani: Ar fi un pas pozitiv

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut Teheranului să-l predea pe agentul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) Robert Levinson dispărut în Iran de 12 ani, informează luni dpa potrivit Agerpres.

"Dacă Iranul ar putea să-l predea pe fostul agent FBI, Robert A. Levinson, care de 12 ani e dispărut în Iran, aceasta ar fi un pas foarte pozitiv", a scris preşedintele american pe Twitter.

Mesajul pe Twitter a venit după ce Iranul a deschis un dosar cu privire la agentul FBI care a dispărut din martie 2007, potrivit mass-media din SUA.

Duminică, Ministerul de Externe iranian a comunicat că fostul agent al Biroului Federal de Investigaţii din Statele Unite (FBI) Robert Levinson este în continuare dat dispărut şi a dezminţit informaţiile despre deschiderea unui dosar penal împotriva lui. "Levinson are un dosar judiciar în ţara noastră deoarece este dat dispărut (...) Asta pe baza unor considerente umanitare", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Teheran, Abbas Mousavi.

Levinson a dispărut în 2007, în timpului unui voiaj în insula iraniană Kish din Golful Persic. Oficialii iranieni au susţinut de mai multe ori că nu ştiu nimic despre el.

În mesajul său pe Twitter, preşedintele american a atenţionat de asemenea Iranul cu privire la activităţile sale de îmbogăţire a uraniului. "În acelaşi timp, potrivit informaţiilor, Iranul a îmbogăţit şi îmbogăţeşte uraniu. Acesta ar fi un pas foarte rău", a notat Trump pe Twitter.

Tensiunile între SUA şi Iran au escaladat după ce Donald Trump şi-a retras ţara din acordul internaţional care limitează activităţile Iranului de îmbogăţire a uraniului.

Acest acord, încheiat la 14 iulie 2015 la Viena între Republica Islamică şi Grupul '5+1' (China, SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Germania) după 12 ani de negocieri, autorizează Teheranul să dezvolte programele nucleare doar pentru uz civil, în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale asfixiante pentru economia iraniană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.