Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump își atacă secretarul pe Justiției: Vrea ca Obama şi democraţii să fie anchetați cu privire la amestecul rus în alegeri

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Preşedintele Donald Trump, criticat din cauza modului în care a reacţionat faţă de amestecul Rusiei în alegerile americane, l-a atacat pe secretarul său al Justiţiei Jeff Sessions, pe care-l provoacă să lanseze o anchetă vizând eşecul, în opinia sa, al administraţiei Barack Obama de a opri un amestec străin în scrutinul din 2016, scrie CNN, conform news.ro.

Acest atac, pe Twitter, este ultimul dintr-o serie la adresa predecesorului său, pe care-l acuză că nu a făcut suficient să oprească amestecul rus, însă este totodată pentru prima oară când Trump sugerează că Sessions - pe care l-a pus să conducă Departamentul Justiţiei şi pe care l-a criticat adesea - nu face suficient.

”Întrebare: dacă amestecul rus a avut loc în timpul administraţiei Obama, (care a ţinut) până pe 20 ianuarie, de ce nu este ea anchetată?”, a scris şeful statului miercuri pe Twitter. ”De ce n-a făcut Obama ceva în privinţa amestecului? De ce nu sunt infracţiunile penale democraţilor anchetate? Întrebaţi-l pe Jeff Session!”.

Trump i-a scris greşit numele vechiului său susţinător - Sessions, nu ”Session”. El a şters ulterior mesajul original şi şi-a corectat greşeala.

Departamentul Justiţiei este însărcinat să ancheteze infracţiuni comise pe teritoriul Statelor Unite, iar mesajul lui Trump sugerează că administraţia Obama a comis o infracţiune prin faptul că nu a oprit amestecul Rusiei.

Departamentul Justiţiei a refuzat să comenteze pe tema mesajului lui Trump.

Trump şi Sessions au participat, marţi, la un eveniment dedicat unor oficiali în domeniul aplicării legii. Potrivit unei surse, şeful Executivului şi secretarul său nu au interacţionat prea mult în timpul sesiunii foto.

Trump are o ranchiună cu privire la Sessions după ce fostul senator din Alabama s-a recuzat din toate investigaţiile departamentului pe care-l conduce cu privire la campania din 2016, inclusiv în ancheta rusă.

El a denunţat, anul trecut, tot pe Twitter, ”o poziţie foarte slabă faţă de infracţiunile lui Hillary Clinton (cu privire la e-mailuri şi serverul DNC) şi scurgători de informaţii” şi l-a catalogat drept ”copleşit” într-un tweet în care l-a întrebat de ce ”nu se uită în infracţiunile lui Hillary cea coruptă şi relaţiile cu Rusia?”.

Însă Sessions a rămas în administraţie, în pofida furiei constante a lui Trump.

CNN mai scrie că, potrivit unor surse la curent cu acest lucru, Trump îl tratează în continuare pe Sessions cu dispreţ.

Anunţul adjunctului secretarului Rod Rosenstein de vineri refetor la inculparea a 13 ruşi şi trei entităţi ruse cu privire la un presupus amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 i-a reaprins furia lui Trump faţă de Sessions, potrivit unei surse citate de post.

”Nu va trece niciodată peste faptul că Sessions s-a recuzat”, a declarat această sursă, adăugând că şeful Guvernului a ajuns la concluzia că secretarul se află într-o situaţie căreia nu-i poate face faţă la Departamentul Justiţiei.

Însă este puţin probabil să-l dea afară curând, având în vedere că o confirmare a unui nou secretar al Justiţiei s-ar prelungi într-o îndelungată bătălie politică, scrie CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.