Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump își întărâtă adversarii: 'Să ne asigurăm că dăm bani doar prietenilor Americii'

foxnews.com
trump

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a cerut Congresului, în primul său discurs privind Starea Uniunii, să adopte o lege ''în sprijinul asigurării că dolarii de asistenţă americană pentru străinătate servesc întotdeauna intereselor americane şi că merg doar către prietenii Americii'', relatează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Menţionând în context votul Adunării Generale a ONU împotriva controversatei sale decizii privind Ierusalimul, Trump a afirmat că, ''în fiecare an, contribuabilii americani trimit în mod generos miliarde de dolari către aceleaşi ţări''.

Fost director al SIE explică PERICOLUL din spatele deciziei Guvernului de a renunța la SPP

Pe 21 dec 2017, Adunarea Generală a ONU s-a pronunţat - cu 128 de voturi ''pentru'', 9 ''împotrivă'' şi 35 de ''abţineri'' - împotriva recunoaşterii Ierusalimului de către SUA drept capitală a Ierusalimului, punând în evidenţă izolarea Washingtonului pe această temă. 

Votul la ONU a survenit după ce Trump a anunţat pe 6 decembrie acelaşi an că a decis să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului şi să mute Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Atac fără precedent la adresa lui Iohannis: 'Este prizonierul neputincios al PSD-ului. Ar trebui să anunțe de pe acum că nu mai candidează în 2019'


În discursul său, Trump a criticat Iranul, Cuba, Venezuela şi Coreea de Nord, pe care le-a calificat drept ''adversari''. 

Preşedintele american a făcut apel, de asemenea, la Congres nu doar să abordeze ''deficienţele fundamentale'' din acordul privind programul nuclear iranian, ci să apere şi aşa-numita sa campanie de ''maximă presiune'' împotriva proiectului nord-coreean de dezvoltare nucleară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.