Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump și Xi Jinping vor discuta, la summitul G20 de la Osaka, despre tarifele vamale pe care SUA le-a impus la importurile din China

reuters
Trump si Xi Jinping

Președintele american Donald Trump va discuta cu omologul său chinez Xi Jinping la summitul G20 de la Osaka, întâlnirea celor doi fiind programată sâmbătă la ora locală 11:30 (5:30, ora României), a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, potrivit MEDIAFAX.

Întâlnirea bilaterală, cu scopul de a pune capăt creșterii tarifelor pe care SUA le-a impus asupra importurilor de bunuri de consum și alte tipuri de produse din China, evenimentul care cel mai probabil va atrage cel mai mult atenția la summitul G20, găzduit de Japonia.

De asemenea, acesta va avea vineri o reuniune cu președintele rus Vladimir Putin, programată la ora locală 14:00 (8:00, ora României), a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, care îl însoțește pe Trump în Japonia.

Vineri, Trump se va reuni cu premierul japonez Shinzo Abe, apoi cu cel indian Narendra Modi.

Trunmp a mai adăugat pe agenda întâlnirilor de la summitul G20 de la Osaka o întrevedere cu președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care va avea loc vineri.

Întâlnirile vor începe joi seară când Trump va ajunge la Osaka, unde va participa la un dineu alături de premierul australian Scott Morison, a adăugat Gidley.

Trump, cunoscut pentru faptul că preferă întâlnirile individuale în favoarea celor multilaterale, va susține în total nouă întâlniri bilaterale pe timpul șederii în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.