Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ia decizii radicale, după ultimele violențe: Trimite trupe ale poliţiei şi soldaţi împotriva 'jafurilor' și 'anarhiei' de la Kenosha

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat miercuri trimiterea de întăriri, trupe ale poliţiei şi soldaţi ai Gărzii Naţionale împotriva ''jafurilor'' comise la Kenosha, statul Wisconsin, unde doi bărbaţi au fost ucişi marţi, în cursul celei de-a treia nopţi de proteste violente, după ce poliţiştii din localitate au împuşcat de mai multe ori în spate un bărbat de culoare, relatează AFP.

"Nu vom tolera jafurile, incendiile criminale, violenţa şi anarhia pe străzile americane", a indicat preşedintele american pe Twitter, la trei zile după ce un afro-american în vârstă de 29 de ani a fost grav rănit de poliţie duminică, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Donald Trump a indicat că guvernatorul democrat al statului Wisconsin, Tony Evers, a acceptat trimiterea, miercuri, a unor întăriri federale la Kenosha, un oraş cu 170.000 de locuitori situat pe malul lacului Michigan, între Milwaukee şi Chicago.

''Voi trimite poliţia federală şi Garda Naţională la Kenosha pentru a restabili LEGEA şi ORDINEA!'', a insistat miliardarul republican, care a făcut din aceasta una dintre temele campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Citește și: Se zguduie Ministerul de Interne! Un greu a fost ‘executat’! Fusese ‘decapitat’ și în mandatul lui Carmen Dan

Protestele de la Kenosha au început după ce poliţiştii l-au doborât gloanţe pe Jacob Blake, un afro-american în vârstă de 29 de ani, în faţa celor trei copii ai săi. Incidentul de duminică a ajuns cunoscut datorită unor înregistrări video difuzate online, în care se vede că Blake se îndepărta de poliţiştii care îl ameninţau cu armele şi încerca să intre în automobilul său, unde se aflau copiii. Patru din cele şapte focuri de armă trase de agenţi l-au nimerit pe bărbat, care a supravieţuit cu ajutorul unei intervenţii chirurgicale, dar a rămas paralizat şi, potrivit unor membri de familie şi unor avocaţi, 'se luptă să nu moară'.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.