Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ieftinește medicamentele înaintea alegerilor

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a semnat patru decrete în vederea ieftinirii preţului medicamentelor prescrise pe bază de reţetă, în contextul în care poartă o campanie aprigă în vederea realegerii sale în noiembrie şi unor critici dure cu privire la modul în care gestionează epidemia covid-19, relatează Reuters potrivit news.ro.

Unul dintre decrete permite importul unor medicamente mai ieftine din ţări precum Canada, altul prevede reduceri de preţ acordate de grupuri farmaceutice - în prezent controlate de către intermediari -, toate în beneficiul pacienţillor, a subliniat Trump.

Alt decret ieftineşte insulina.

Conducătorii marilor grupuri farmaceutice au cerut  să se organizeze o reuniune în vederea discutării unor mijloace de ieftinire a medicamentelor, a precizat locatarul Casei Albe.

”Noi îi punem pe pacienţi înainte lobbyiştilor, pe cetăţenii în vârstă înaintea intereselor private şi punem America mai întâi”, a declarat Donald Trump.

Locatarul Casei Albe, care este criticat din cauza creşterii numărului contaminărilor cu noul coronavirus în Statele Unite şi care este devansat în sondaje de rivalul său democrat Joe Biden în alegeri, a cerut Congresului să ieftinească medicamentele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.