Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump iese la atac: 'M-aș putea confrunta cu un total de 561 de ani de închisoare!' / scrisoare pentru susținători

politico.com
trump

Fostul președinte american Donald Trump, într-o scrisoare adresată donatorilor săi de campanie, a sugerat că ar putea fi condamnat la 561 de ani de închisoare în cazurile în care a fost implicat în ultimele luni, a informat miercuri The Hill.

"Departamentul de Justiție corupt al SUA, sub controlul necinstitului Joe (președintele american Joe Biden), m-a acuzat din nou. Și, potrivit unor rapoarte media, m-aș putea confrunta cu un total de 561 de ani de închisoare din cauza vânătorii de vrăjitoare de stânga", a scris Trump.

Pentru ce a fost acuzat

La începutul acestei săptămâni, Trump a fost acuzat că a răspândit informații false despre alegerile din 2020 și a încercat să profite de evenimentele din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu pentru a rămâne la putere după ce a pierdut alegerile.

Vorbim despre procedurile conduse de procurorul special Jack Smith: el investighează dacă Trump a încălcat legea încercând să conteste rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 pe care le-a pierdut. Se crede că consecințele acelor alegeri au dus la revoltele din ianuarie 2021: apoi susținătorii lui Trump care demonstrau la Washington au intrat în clădirea Congresului SUA.

Trump a fost pus sub acuzare în trei cazuri în ultimele luni

  1. Vorbim despre luarea cu asalt a Capitoliului de către demonstranți;
  2. depozitarea ilegală a documentelor secrete;
  3. presupuse încălcări legate de afacerile fostului președinte.

A pledat nevinovat

Trump a pledat nevinovat în aceste cazuri. Sondajele arată că procesele nu afectează perspectivele politice ale fostului președinte: Trump este încă încrezător înaintea tuturor celorlalți participanți la alegerile primare din partea Partidului Republican în popularitate. Astfel, după cum a remarcat presa, șansele sale de a câștiga lupta pentru nominalizarea candidatului la președinția SUA din partea republicanilor sunt mari.

Următoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în Statele Unite în 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.