Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump îl desfiinţează pe Barack Obama: 'El a creat Statul Islamic'

extratv.com
Donald Trump

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, l-a acuzat miercuri seara pe preşedintele american Barack Obama că ar fi "creatorul" grupării jihadiste Statul Islamic, iar pe rivala sa democrată că ar fi "cocreat" această grupare, relatează AFP. La un miting la Fort Lauderdale, în Florida (sud-est), miliardarul l-a acuzat mai întâi pe Barack Obama că a semănat "haos" în Orientul Mijlociu, pentru a estima apoi că Statul Islamic "îi face cinste preşedintelui Obama".

Citeşte şi: Laura Bretan uimeşte din nou:Ce s-a întâmplat în culisele concursului 'Americanii au talent' / VIDEO

"El este fondatorul Statului Islamic", a exclamat el în faţa unei mulţimi de simpatizanţi. "El este fondatorul Statului Islamic, sunteţi de acord ? El este fondatorul! El a creat Statul Islamic", a reiterat Trump, înainte de a trece la atacuri împotriva rivalei sale democrate la prezidenţialele din noiembrie. "Aş zice că drept cofondatoare este această sucită Hillary Clinton", a mai lansat candidatul republican. Magnatul imobiliar s-a confruntat în cursul zilei de miercuri cu un val de critici pentru derapajul său precedent cu privire la utilizarea armelor.

Citeşte şi: Ce le-a spus Bogdan Olteanu procurorilor de la DNA: 'Nu mai am nimic de pierdut'

În Carolina de Nord, el şi-a avertizat simpatizanţii în cadrul unui miting că dacă Hillary Clinton va fi aleasă preşedinte, ea ar putea numi apropiaţi la Curtea Supremă în scopul, potrivit lui, abolirii celui de-al 2-lea Amendament al Constituţiei care vizează dreptul la posesia de arme. O incitare la violenţă, potrivit mai multor editorialişti, Hillary Clinton estimând că Trump a "depăşit limitele", anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.