Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump în conflict cu o trupă celebră

donald trump

Dupa ce a deranjat comunitatea hispanica cu comentariile sale cu privire la pericolul reprezentat de imigratia mexicanilor, Donald Trump, favoritul republican pentru candidatura la presedintia SUA, a reusit sa atraga reactii negative si din partea industriei muzicale, folosind fara permisiune, în campanie, celebra piesa 'Dream On' a trupei rock Aerosmith, conform unui material publicat de rollingstone.com.

Donald Trump a provocat deja reactiile unor artisti precum Neil Young si R.E.M. pentru folosirea fara permisiune a muzicii lor în campania electorala, iar recent legendara formatie Aerosmith l-a amenintat ca-l va da în judecata daca va continua sa foloseasca piesa 'Dream On' la întâlnirile sale cu alegatorii.

Conform publicatiei The Hollywood Reporter, reprezentantii legali ai solistului formatiei, Steven Tyler, i-au trimis candidatului republican o notificare legala cu privire la folosirea acestei melodii în campania sa. 'Trump for President (numele campaniei lui Donald Trump) nu are permisiunea clientului nostru pentru a folosi 'Dream On' sau oricare alta piesa din catalogul muzical al clientului nostru în legatura cu campania sa (electorala) pentru ca ofera falsa impresie ca clientul nostru ar avea vreo legatura sau ar sustine ambitiile prezidentiale ale dlui Trump'.

Acesta este cel de-al doilea avertisment pe care Donald Trump îl primeste din partea formatiei Aerosmith. Primul a venit dupa folosirea aceleiasi piese la un miting electoral desfasurat la 21 august la Mobile, Alabama, însa Trump a continuat sa foloseasca aceeasi coloana sonora. De aceasta data însa avocatii lui Steven Tyler i-au dat lui Donald Trump un ultimatum: 'Daca 'Trump for President' nu va respecta aceasta solicitare, clientul nostru se va vedea obligat sa apeleze la toate caile legale de care dispune'.

Folosirea muzicii trupei Aerosmith nu este însa întâmplatoare, având în vedere faptul ca Joe Perry, chitarist si co-lider al formatiei alaturi de Steven Tyler, si-a exprimat liber, într-un interviu din 2012, simpatiile republicane spunând ca ramâne, în mod categoric 'un republican de moda veche'. De altfel si Steven Tyler parea sa aiba o relatie buna cu Donald Trump în perioada în care era membru în juriul concursului Miss USA. De altfel, în septembrie 2014, Trump si-a postat pe Twitter reactia dupa un concert Aerosmith la care a asistat si a laudat performanta scenica a lui Tyler.

'Dream On' este ultima piesa rock clasica folosita fara permisiune în campania electorala a lui Donald Trump, dupa piesele 'It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)' (R.E.M.) si 'Rockin' in the Free World' (Neil Young).

'Sa va ia naiba pe voi toti acesti oameni mici si tristi, ahtiati dupa atentie si bolnavi de putere', a fost reactia fara echivoc a solistului formatiei R.E.M., Michael Stipe, dupa folosirea piesei sale în campania electorala a lui Trump. 'Nu folosi muzica mea sau vocea mea în gluma ta de campanie electorala pentru tâmpiti'.

Un purtator de cuvânt al lui Neil Young a prezentat de asemenea un comunicat în legatura cu acest subiect în luna iunie: 'Donald Trump nu are autorizatia de a folosi 'Rockin' in the Free World' în campania sa electorala. Neil Young, cetatean canadian, este sustinator al lui Bernie Sanders pentru presedintia SUA'. La putin timp dupa acest comunicat, Trump a renuntat la folosirea acestei piese în campanie, care a fost însa preluata de Bernie Sanders.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.