Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, 'ÎN CORZI': Afirmaţii fără precedent la adresa preşedintelui american - 'ne duce la abator ca pe vite'

Donald Trump discurs

Un reprezentant al conducerii palestiniene a comparat abordarea administraţiei preşedintelui american Donald Trump faţă de palestinieni cu procedeul de sacrificare a vitelor, relatează France Presse. 'Ei aduc vitele într-o curte unde există o singură ieşire şi împing vita spre o încăpere. Fiecare vacă ce intră în această încăpere este ucisă cu un pistol electric în cap şi sfârşeşte pe o bandă rulantă care o duce la ecarisaj. În cele din urmă, o mâncăm pregătită hamburger', a declarat Mohammed Shtayyeh, consilier al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, conform Agerpres.

Citeşte şi: Şeful DIICOT s-a DEZLĂNŢUIT la adresa Laurei Codruţa Kovesi: Mesaj IRONIC pentru şefa DNA

'Exact acelaşi lucru se întâmplă cu palestinienii', a afirmat el într-o întâlnire cu presa la Ramallah, în Cisiordania ocupată. Conducerea palestiniană este indignată faţă de ceea ce ea consideră a fi orientarea făţiş pro-israeliană a administraţiei americane, care a culminat - potrivit ei - la 6 decembrie, când preşedintele Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Citeşte şi: CONFLICT între DNA şi DIICOT: Daniel Horodniceanu lansează acuzaţiile serii la adresa lui Kovesi - 'mi se pare nepotrivit'

Prin această decizie a sa, Trump a rupt cu decenii de diplomaţie americană şi de consens internaţional. Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, anexat de Israel, să fie capitala statului independent la care aspiră. Ei au decis să îngheţe contactele cu oficialii americani, în timp ce administraţia Donald Trump a lucrat luni întregi la un plan de pace între israelieni şi palestinieni. 'Palestinienii, cred, doresc cu adevărat să se întoarcă la masa' negocierilor, a declarat Donald Trump, primindu-l luni, la Casa Albă, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu. 'Dacă nu o vor face, nu va fi pace, este, de asemenea, o posibilitate', a spus el. Donald Trump a menţionat cu această ocazie că ar putea participa la inaugurarea ambasadei americane în luna mai la Ierusalim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.