Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, în încercarea de a minimaliza îngrijorările: SUA au luat măsuri decisive pentru a proteja americanii de noul coronavirus

Vox
Donald Trump

Statele Unite au luat acțiuni decisive pentru a proteja cetățenii americani de amenințarea reprezentată de noul coronavirus, a declarat președintele Donald Trump, care a încercat să minimizeze îngrijorările privind posibilul impact al virusului asupra SUA, relatează agenția Reuters, conform Mediafax.

Temerile privind răspândirea coronavirusului au determinat autoritățile americane să declare stare de urgență privind sănătatea publică și au restricționat accesul cetățenilor americani și străini care au vizitat recent China.

Ludovic Orban a semnat! CUTREMUR în sector! Doar ei vor mai beneficia de ajutor de la stat

Astfel, SUA au decis că americanii care au călătorit în China în ultimele 14 zile vor fi direcționați spre opt aeroporturi pentru evaluare.

Trump a părut să încerce să minimizeze temerile cu privire la potențialul impact al coronavirusului asupra Statelor Unite, afirmând într-un interviu pentru Fox: "Vom vedea ce se întâmplă, dar am oprit" amenințarea.

"Nu putem primi mii de oameni ce pot avea această problemă - coronavirusul", a declarat Trump pentru Fox, care a afirmat că oficialii americani au oferit Chinei un "ajutor extraordinar" în gestionarea epidemiei.

Robert O’Brien, consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, a afirmat că autoritățile din China au fost multe mai transparente în ceea ce privește coronavirusul comparativ cu crizele precedente, însă până în acest moment nu au acceptat ofertele de ajuor din partea SUA.

Autoritățile medicale din statul american California au anunțat recent că au confirmat un nou caz de infecție cu noul coronavirus, al nouălea în Statele Unite.

Cel puțin 361 de persoane au decedat în urma noului coronavirus, iar peste 17.000 au fost infectate în întreaga lume, majoritatea în China, dar și în alte 27 de țări au înregistrat cazuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.